Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară
Au apărut căpșunile noastre, dulci și parfumate. Este o ocazie minunată pentru o prăjitură pufoasă, pudrată din belșug cu zahăr vanilat.

Prăjiturile cu iaurt sau lapte bătut se fac ușor și  semențin proaspete timp de mai multe zile, dacă le păstrați acoperite. Un desert de rpimăvară.

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Rețeta

Prăjiură pufoasă cu căpșune, o gustare minunată la orice oră din zi. Se prepară simplu. Pentru o aromă plăcută, care să o completeze pe cea a căpșunilor, folosiți condimente naturale: vanilie naturală și coajă de lămâie.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • 300 ml lapte bătut
  • 380 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 550 g căpșuni (350 g în aluat, 200 g deasupra)
  • opțional – zahăr pudră pentru servit.

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
  • Spălați căpșunile și tăiați-le jumătăți sau sferturi dacă sunt mai mari.
  • Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
  • Adăugați untul topit, vanilia și coaja de lămâie. Amestecați să se omogenizeze, apoi puneți și laptele bătut.
  • Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
  • Puneți în aluat 350 g de căpșuni.
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați.
  • Deasupra așezați jumătăți de căpșuni pe care mai întâi le treceți puțin prin făină ca să nu se ducă la fund.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
  • Serviți prăjitura cu căpșuni pudrată cu zahăr vanilat (opțonal). Sursa: bucate-aromate.ro

Rețetă bomboane Raffaello. Rapid și simplu, cu lapte praf

Prăjitura Stropi de rouă