Prăjitură marmorată la tigaie

Prăjitură marmorată la tigaie
Prăjitura marmorata are o consistență deosebită și este foarte gustoasă. Se pregătește foarte rapid, fără a folosi cuptorul.

Pentru a pregăti această delicioasă Prăjitură marmorată la tigaie aveți nevoie doar de o tigaie cu strat antiaderent. Veți vedea cât de rapid se prepară cel mai îndrăgit și delicios desert.

Ingrediente Prăjitură marmorată la tigaie

3 ouă; 150 g zahăr; 150 ml lapte; 250 g iaurt; 250 g făină; 5 g praf de copt; 1 linguriță coajă rasă de lămâie; 1 vârf cuțit sare; 1 linguriță esență de vanilie; 100 g cacao pudră;

Cum se pregătește prăjitura

Punem ouăle, zahărul și esența de vanilie într-un bol încăpător și omogenizăm foarte bine cu mixerul. Adăugăm treptat uleiul și continuăm să amestecăm energic. După ce am încorporat uleiul adăugăm și iaurtul. Făina o amestecăm cu praful de copt, apoi o adăugăm în compoziția lichidă până când dispar cocoloașele.

Compoziția este gata și ne-a luat mai puțin de 10 minute să o pregătim. Acum trebuie să punem jumătate din compoziție în tigaie. Cealaltă jumătate rămasă o amestecăm cu pudra de cacao și laptele, apoi o turnăm peste compoziția din tigaie. Pentru un aspect cu totul deosebit, cu ajutorul unei scobitori, realizăm, câteva pânze de păianjen deasupra. Cum se face asta? Pur și simplu trebuie să „trageți”, folosind scobitoarea, linii pornind din aluatul cu cacao.

Acoperim tigaia cu un capac și o lăsăm la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute. Pentru a fi siguri că este gata, la finalul acestui interval, vă recomandăm să faceți testul scobitorii. Adică introduceți o scobitoare în prăjitură, până jos. dacă la scoatere aceasta e uscată și curată, înseamnă că prăjitura s-a făcut. Dacă, din contra, pe scobitoare mai e lipit aluat, trebuie să mai lăsați desertul la copt. Testul scobitorii e valabil și în cazul prăjiturilor de acest gen care se prepară la cuptor.

Sursa: Chefi la cuțite

Nicu Covaci și celebra trupă „Phoenix”. Povestea unor tineri care au declanșat fenomenul folk al anilor 70