Spuma, de căpșune ori de zmeură, este pur și simplu delicioasă. Este un desert ușor și delicat, tocmai bun la sfârșitul unei mese copioase.
Spumă de zmeură, rețeta
Se prepară în maximum 15 minute, așa că nu aveți o scuză că nu ați încercat această rețetă.
Ingrediente
- 2 albuşuri de ou
- 350 g zahăr
- 350 g zmeură
- zeama de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare
Se spală bine zmeura şi se amestecă cu 175 g zahăr şi se lasă la macerat.
Între timp, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul rămas. Când spuma e gata, se adaugă treptat zmeura macerată şi zeama de lămâie.
Se amestecă compoziţia cu mixerul aproximativ 10 minute, până se întăreşte.
Se pune spuma în pahare şi se dă la rece. Se ornează cu fructe.
Spumă de căpșune, rețeta
Se face la fel ca cea de zmeură.
Ingrediente
- 2 albuşuri
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 300 g căpşuni
- 100 g zahăr
- 4 batoane de ciocolată
- 4 batoane de napolitane
- câteva frunze de mentă.
Mod de preparare
Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare, până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel.
Separat, într-un alt castron, se pun 200 de grame de căpşune tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul tos şi se pasează cu o furculiţă. Semixează apoi, adăugând treptat câte o lingură de albuş, iar când se obţine o spumă bine legată se acoperă cu un capac şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.
Spuma rece se pune în cupe şi se serveşte cu batoane de napolitane, căpşuni proaspete şi ciocolată. Se ornează cu 2-3 frunzuliţe de mentă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook