Grecia e pregătită să primească turişti

Grecia e pregătită să primească turişti
Sezonul turistic în Grecia reîncepe luni, 15 iunie 2020. Anunțul a fost făcut de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în tipul unei deplasări pe insula Santorini, înainte de redeschiderea sezonului turistic.

Românii iubesc vacanţele în Grecia şi se vor putea bucura de frumuseţile acestei ţări din 15 iunie.

Grecia este pregătită să primească turişti

“Totul este pregătit. Vom asigura regulile corespunzătoare de distanţare socială”, a spus premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în tipul unei deplasări pe insula Santorini, înainte de redeschiderea sezonului turistic, citat de antena3.ro.

Începând de luni, Grecia va primi din nou turişti pe care aeriană, maritimă şi terestră, din 29 de ţări, printre care şi România.

Persoanele care vin din 17 state europene nu mai sunt nevoite să stea în carantină sau izolare.

Persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

Decizia Guvernului Orban

Sâmbătă, 13 iunie, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.

În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din statele menționate mai sus.