Grigore Leșe locuiește la biserică. A luat o decizie importantă

Grigore Leșe locuiește la biserică. A luat o decizie importantă
Grigore Leșe a fost tot timpul pe drumuri. La filmări, la facultate, la evenimente. A uitat să se uite în buletin și tot efortul l-a dus la un accident vascular. Abia atunci, a decis să aibă grijă de sănătatea lui. S-a mutat la biserică.

Artistul Grigore Leșe (67 de ani) a ajuns la camera de gardă a Spitalului de Urgență din Floreasca, anul trecut. Avusese un accident vascular. Abia atunci și-a dat seama că muncește prea mult și asta nu e bine. Ca să nu mai urce zilnic cinci etaje, s-a mutat.

Grigore Leșe locuiește la biserică. A luat o decizie importantă

Grigore Leșe are multe povești de spus. Muncește mult, la evenimente, filmări, concerte în țară și străinătate, la facultatea unde este profesor. A crezut că poate duce acest efort, până într-o zi. A ajuns la spitalul de urgențe, după ce a avut un accident cerebral.

De atunci, a decis să își schimbe stilul de viață și să o lase ”mai moale” cu drumurile și cu efortul.

Acum, artistul maramureșean are grijă să se monitorizeze constant și, atunci când se simte slăbit, să aibă grijă să se hrănească suficient. Zielele trecute, fotoreporterii EVZ l-au întâlnit pe terasa unui restaurant din Capitală în timp ce lua masa alături de o domnișoară. Pe când tânăra nu era prezentă, Grigore Leșe a scos din geantă un glucometru (nr. aparat de măsurara glicemiei) și a făcut repede un test. Din fericire rezultatul a fost unul favorabil, așa că Leșe a putut să-și continue liniștit întâlnirea.

Grigore Leșe a plecat din garsoniera de la etajul 5

Tot ca un gest de prevenție, Grigore Leșe a ales să locuiască într-o casă parohială, ce aparține Complexului Parohial Sfântul Antonie cel Mare din cartierul Titan. Aici este noua mea casă. Am ajuns în acest loc minunat după o situație delicată din viața mea, o perioadă agitată, cu zeci de filmări.

M-am ostenit atât de tare, încât în decembrie am făcut un accident vascular. Am fost internat, la Floreasca, două zile. După acest accident, apropiații mei s-au speriat atât de tare, deși nu a fost un accident atât de grav încât să nu mai știu de mine. Mi-au interzis să mai merg la casa din Baicului, unde făceam efortul să urc cinci etaje. Au fost mai multe variante unde să locuiesc, însă eu am ales să vin aici, la Parohie. Câteodată este bine să schimbi locul și oamenii”, a povestit pentru click.ro, Grigore Leșe.

Artistul a înțeles că a îmbătrânit, dar tot a muncit până la epuizare

Grigore Leșe este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară. Îl admiră și îl respectă români de pretutindeni și studenții lui. A muncit atât de mult, încât la un moment dat și-a dat seama că nu mai poate duce. A îmbătrânit. Iată ce spune un cântec de-al lui.

Bătrânit-am, da’ nu-i modru,
c-o pchicat frunza din codru,
pchicat-o și-o rămas rară,
se vede din codru-afară.
Codrule, când te-am trecut,
eram tânăr mai cu mult,
când te-am trecut înapoi,
bătrânit-am amândoi!
Pagubă c-am-bătrânit
C-am fost om bun de horit!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp