Simona Ionescu / Redactor Șef

Guvernul a decis. Cu cât se majorează salariu brut, din ianuarie 2021

Guvernul a decis. Cu cât se majorează salariu brut, din ianuarie 2021
Guvernul condus de Florin Cîțu a majorat salariul minim brut care va fi intra în vigoare începând cu luna ianuarie a anului 2021. Se va plăti în februarie.

Guvernul condus de Florin Cîțu a aprobat, miercuri, 13 ianuarie, valoarea pentru salariul minim brut pe ţară. Astfel, acesta va crește în 2021 la 2.300 de lei lunar, de la 2.230 lei. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern, de la Palatul Victoria.

Salariul minim brut al angajaților se va majora, a decis Guvernul

Valoarea noului salariu minim este de 2.300 de lei, de la 1 ianuarie.

„Am aprobat actul normativ prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021, ştiaţi deja, la 2.300 de lei.

Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate să fie aplicat de la 1 ianuarie.

În februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie.

Așadar, salariul minim va creşte în 2021 cu 3%.

Este peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea de rată de inflaţie în 2021, spune premierul Florin Cîțu.

Patronatele nu sunt de acord

Patronatele nu au fost de acord cu majorarea salariului minim brut pe economie. Acestea au propus înghețarea acestuia la nivelul actual și pentru anul 2020, scrie evz.ro.

Angajatorii susțin că nu pot face față acestor costuri în contextul crizei epidemiologice. Ei au arătat că vor fi obligați să scumpească produsele și serviciile și chiar să facă disponibilizări de personal.


Raluca Turcan anunță ce bani primesc pensionarii anul acesta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre