Guvernul a decis. Măștile textile vor fi interzise în școli și universități

Guvernul a decis. Măștile textile vor fi interzise în școli și universități
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că măștile textile vor fi interzise în școli și universități.

Nici un elev și student nu mai are voie să poarte măști textile. Este decizia Guvernului. Sunt acceptate doar cele de uz medical.

Guvernul a decis. Măștile textile vor fi interzise în școli și universități

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, nici un elev și student nu va mai avea voie să poarte mască de protecție textilă. Singurele acceptate sunt cele de uz medical. Această măsură a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Dar și pentru că tulpina Delta se pare că afectează mai mult copiii și tinerii.

“Severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal – precum și la nivelul universităților și facultăților – trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.

Avem în vedere această modificare și mențineri ale mijloacelor de protecție deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național. Ce vedem acum, zilele acestea, sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copiii infectați cu Covid”, a afirmat ministrul Sănătății.

Va fi suplimentat numărul de paturi pentru copiii bolnavi

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a vorbit și despre câte locuri sunt disponibile acum în spital pentru copiii infectați cu noul coronavirus. E vorba de 110 paturi în acest moment, însă numărul acestora, spune Mihăilă, va fi suplimentat. „ (…) Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi. Aşa cum arată raportarea de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de astăzi, de la ora 10,00.

Direcţiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii. Și pot creşte numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1.600. (…) Este important de menţionat, copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi în secţiile de adulţi. Ventilatoarele permit adaptarea tratamentului la copii”, a mai spus Mihăilă.

Sursă foto: edupedu

Recomandarile noastre