Klaus Iohannis anunță noi măsuri de relaxare! Fără măști în aer liber și liber la circulație noaptea

Klaus Iohannis anunță noi măsuri de relaxare! Fără măști în aer liber și liber la circulație noaptea
Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu scurt timp noi măsuri de relaxare. Când se elimină obligativitatea purtării măștii în aer liber și a circulației noaptea.

Klaus Iohannis vine cu o veste bună pentru milioane de români. Prima etapă a măsurilor de relaxare va începe pe data de 15 mai, în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Klaus Iohannis anunță noi măsuri de relaxare. Liber la circulație noaptea 

Astfel, începând cu data de 15 mai, nu va mai fi obligatorie purtarea măștii de protecție în aer liber. Excepție vor face totuși zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun. De asemenea, vor fi ridicate și restricțiile de circulație pe timp de noapte, a mai mărturisit președintele. 

Klaus Iohannis a subliniat de asemenea importanța vaccinării, pentru ca revenirea la normalitate să se facă în cel mai scurt timp posibil. „Campania de vaccinare a prins viteză, am parcurs deja un drum lung, însă e nevoie de mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”, a adăugat el.

Tot de sâmbătă, programul agenților economici, precum magazine sau restaurante nu mai este restricționat! Spectatorii vor avea acces la competițiile sportive, pe stadioane de exemplu, în limita a 25% a capacității.

„Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra agenţilor comerciali. Magazinele vor reveni la programul normal. Tot din acest week-end, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% dintre locuri ocupate”, a declarat Klaus Iohannis.

Cât costă cele trei ceasuri de lux, cadou de la Vanghelie, pe ce care le primește înapoi Geoană de la procuror

Recomandarile noastre