Hillary Clinton a scris primul ei roman. Când vom putea citi cartea

Hillary Clinton a scris primul ei roman. Când vom putea citi cartea
A candidat la președinția Statelor Unite ale Americii, dar fără succes. Iar cât a fost prima doamnă a fost târâtă într-un scandal imens. Dar le-a depășit pe toate și s-a reinventat.

Hillary Clinton a scris primul ei roman, un thriller despre un guvern al Statelor Unite „periculos de rupt de realitate” în mijlocul unor atentate teroriste, informează bbc.com.

Intitulat „State of Terror”, volumul spune povestea unui secretar de stat lipsit de experienţă. Cartea va fi lansată pe 12 octombrie 2021. Romanul „State of Terror” va fi publicat în Statele Unite de St Martin’s Press şi Simon & Schuster, iar în Regatul Unit şi restul lumii de Pan Macmillan.

Potrivit sursei citate, fosta soție de președinte a redactat cartea în colaborare cu scriitoarea canadiană Louise Penny. Aceasta a precizat că volumul explorează o lume de „mari mize diplomatice şi de trădări”.

Personajul principal al romanului este o femeie. Protagonista romanului „se alătură administraţiei rivalului său, un preşedinte care îşi preia mandatul după o perioadă de patru ani în care America nu mai este o prezenţă importantă pe scena mondială”.

În urma unor atacuri teroriste care aruncă ordinea globală în haos, secretarul de stat are drept misiune alcătuirea unei echipe care să „dejoace această conspiraţie mortală”.

După o viață în politică, Hillary Clinton a scris primul ei roman

După statutul de Primă Doamnă, Hillary Clinton a fost secretar de stat al Statelor Unite în timpul preşedinţiei Obama, din 2009 până în 2013. Apoi  a fost înfrântă, în 2016, de Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. Cumva, romanul este inspirat din propria experiență în funcția de secretar de stat. Asta chiar dacă SUA nu s-a confruntat cu o criză de genul celui relatate în carte. Acum, editorii susțin că volumul are scene de culise din administrație, pe care „doar un cunoscător le-ar putea cunoaşte”.

Hillary Clinton a mai scris lucrări de nonficţiune. Ea a semnat mai multe de volume de memorialistică. Cel mai recent, din 2017, „What Happened”, publicat tot la Simon & Schuster, s-a vândut în 300.000 de exemplare în Statele Unite într-o singură săptămână.

Aceasta e prima carte de ficțiune și e fericită de colaborarea cu scriitoarea canadiană. E „un vis care a devenit realitate. Acum ne punem în comun experienţele pentru a explora lumea complexă a marilor mize diplomatice şi a trădărilor. Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi”, a declarat Hillary Clinton.

Cine este Louise Penny

Scriitoarea canadiană Louise Penny este specializată în literatură poliţistă. Ea e cunoscută pentru seria de romane care îl are drept protagonist pe inspectorul-şef Armand Gamache.

Aceasta povestește că a fost „o experienţă incredibilă de a intra în Departamentul de Stat, în interiorul Casei Albe, în interiorul minţii unui secretar de stat, în mijlocul unei crize de stat cu miză mare. Înainte să ne apucăm de treabă, am vorbit despre vremea când a fost secretar de stat. Care a fost cel mai mare coşmar al său? ‘State Of Terror’ este răspunsul”.

Mai amintim că și fostul preşedinte american Bill Clinton, a scris, în colaborare cu romancierul James Patterson, un thriller de ficțiune. Este vorba despre „The President Is Missing”, carte în care e vorba de un lider de stat forţat să dispară pentru propria siguranţă.

Sursa foto: Instagram

Dependența de cumpărături e o boală serioasă. Povestea unei femei care s-a lecuit și ce sfaturi are pentru alții