Simona Ionescu / Redactor Șef

Bancurile zilei. Cum se face un sandviș tăiat în patru, pentru un arhitect

Bancurile zilei. Cum se face un sandviș tăiat în patru, pentru un arhitect
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să vă oferim unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.

Bulă e vizitat de un vecin.

– Auzi mai Bulă, vrem să tapetam camera de zi și e la fel de mare că a ta. Tu când ți-ai tapetat câte suluri ai cumpărat?

– 20.

– Mulțumesc.

După 2 săptămâni se întâlnesc:

– Auzi mă, tampitule, am cumpărat 20 de suluri și 7 mi-au rămas în plus.

– Păi și mie…

***

Un tip întră într-un local și îi spune chelneriței:

– Vreau un sandwich cu o felie de pâine albă, una de pâine neagră și una de pâine integrală, prăjite mediu. Pune șuncă și brânză pe stratul de jos, puiul, frunză de lăptucă și roșia pe stratul de sus. Pune maioneză pe fiecare strat. Apoi taie cojile și taie-l în patru, cu câte o felie de murătură pe fiecare și o scobitoare care să țină la un loc fiecare sfert. Ai înțeles?

– S-a făcut, zise chelnerița. Apoi strigă spre bucătărie: Un sandwich pentru un arhitect. Aduc și planurile imediat.

***

Patru prieteni, un arhitect, un chirurg, un anestezist și un politician s-au întâlnit la o discuție și au decis să stabilească care dintre ei are cea mai veche meserie din lume. Chirurgul a început să-și susțină cauza:

– Biblia spune că Domnul a luat o coasta de la Adam și a creat femeia, iar asta dragii mei presupune talentul celui mai iscusit chirurg, așa că rezultă că meseria mea e cea mai veche din lume.

– Să zicem că ai dreptate, spune anestezistul. Totuși, înainte de a efectua operația, pacientul trebuie adormit, iar asta necesită talentul celui mai iscusit anestezist. Așadar, cred că meseria mea poate fi considerată cea mai veche.

– Să zicem că aveți amândoi dreptate. Totuși, înainte de orice nu a existat decât haosul. Totul a trebuit să fie plănuit, schițat și construit, iar asta necesită talentul celui mai iscusit dintre arhitecți.

Auzind acestea, politicianul îi privește cei 3 prieteni și le spune:

– Și totuși, dragii mei, cine credeți că a creat haosul?

***

Un arhitect, un inginer și un medic, condamnați, ajung la ghilotină; medicul merge primul. Lama șuieră și se oprește la un centimetru de gâtul medicului. „Un miracol”, strigă mulțimea, „Eliberați-l!” Inginerul este următorul, și exact același lucru se întâmplă. Și este eliberat. Arhitectul urcă pe schele și indică în sus spunându-i călăului:

– Eu văd problema ta, ai un nod în frânghie acolo.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre