Cele mai tari bancuri cu Ceaușescu. „Vezi ca ăștia ne-au luat toate vacile în ’45”

Cele mai tari bancuri cu Ceaușescu. „Vezi ca ăștia ne-au luat toate vacile în ’45”
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să vă oferim unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.

Pe vremea lui Ceaușescu, iese un timbru cu Ceaușescu.

Se duce Ceaușescu, deghizat, la un oficiu poștal, să vadă cum se vinde timbrul.

– Nu se vinde, spune funcționarul.

– De ce?

– Nu se lipește.

Cere Ceaușescu un timbru, scuipă pe lipici, îl pune pe un plic și-i arată funcționarului:

– De ce spui că nu se lipește? Uite, se lipește!

– Da, spune funcționarul, dar toți scuipă pe partea cealaltă.

________________________

Ceaușescu se întorcea o dată cu avionul, cu nevasta, din străinătate. La intrarea în țară se aude subit un sunet de tonalitate joasa și intensitate mare și avionul se zguduie puternic.

– Ce s-a întâmplat? întreabă Ceaușescu foarte afectat.

– Tovarășe Nicolae Ceaușescu, permiteți să raportez: ne-am lovit de nivelul de trai ridicat!

________________________

Ceaușescu și Gorbaciov, întâlnire la nivel înalt. Care-i mai puternic: taurul rusesc sau taurul romanesc?

Chiar înainte de luptă, nea Nicu se duce la taurul românesc și-i spune ceva la ureche. Începe lupta, în trei minute taurul românesc îl face praf pe taurul rusesc.

– Incredibil, ce i-ai șoptit, tovarășe?

– Vezi ca ăștia ne-au luat toate vacile în ’45.

________________________

Ceauşescu în vizită de lucru la sate… zice către şofer:

– Bă, da’ grăbeşte-te un pic că trebuie s-ajungem înapoi tot azi.

Șoferul atâta a aşteptat s-audă căci a şi călcat pedala de acceleraţie la podea şi în primul sat dă peste găina lui badea Traian.Sătenii reacţionează foarte prompt în momentul când văd că din maşină iese Ceauşescu în persoană să ceară scuze pentru omorîrea găinii.

Încep să arunce cu pietre, bolovani, etc. Ceauşescu, speriat, sare în maşină şi ţipă la șofer să calce pedala. Zis şi făcut! Nu trece mult timp că șoferul intră în alt sat şi, în grabă fiind, dă de data asta peste un porc şi mi-l omoară.

Ceauşescu, îngrozit datorită experienţei anterioare, îi zice ţiganului să iasă şi să ceară scuze ţăranilor. Iese șoferul şi se duce să stea de vorbă cu proprietarul porcului omorât. Trece o oră, trec două, șoferul nu se mai întoarce.

În sfârşit, după vreo trei ore jumate se întoarce șoferul cu alai mare, taraf, lumea fericită nevoie mare…Intră șofeurul în maşină, la care Ceaşcă, curios, îl întrebă:

– Bă șofere, cum dracu’ se face că după mine aruncară ăia cu bolovani când le călcarăm găina, iar acum, când călcarăm porcul ăstora, ei te ridică-n slăvi?

– Eh, to’arşu’ secretar, e vorba de diplomaţie la mijloc! M-am dus la ei şi le-am spus că mi-s şoferul lu’ Ceauşescu şi că am dat cu maşina peste porc..

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre