Simona Ionescu / Redactor Șef

SUPER HOROSCOP 2023 – Minerva spune tot ce se va întâmpla în acest an. Veștile sunt extrem de importante – E cea mai amplă și mai detaliată hartă astrală a anului

SUPER HOROSCOP 2023 – Minerva spune tot ce se va întâmpla în acest an. Veștile sunt extrem de importante – E cea mai amplă și mai detaliată hartă astrală a anului
Super Horoscop 2023 Minerva. Dacă anul 2022 a fost frenetic și tensionat pentru majoritatea dintre noi, anul 2023 pare mult mai uşor. Deci, puteți respira ușuraţi ... și să mergeţi mai departe. Da, pentru anul care vine, stelele trimit semne pozitive pentru toată lumea. După 7 ani de haos, putem vorbi în cele din urmă despre o îmbunătățire reală.

Cu toate acestea, primele șase luni vor mai fi încă destabilizatoare din cauza lui Uranus și lui Pluto. Poziția acestor planete anunță atât schimbări individuale, cât și colective! Din fericire, Jupiter se alătură contraofensivei și ne oferă protecție, ceea ce sugerează că această ultimă fază a schimbării va fi eliberatoare sau cel puțin mult mai pozitivă. Pluto în continuare, în Capricorn va încuraja nativii să se îndrepte spre ceea ce este cu adevărat important și îi va ajuta să găsească o cale de a echilibra problemele financiare.

SUPER HOROSCOP 2023Minerva spune tot ce ți se va întâmpla în acest an, lună de lună. Veștile sunt extrem de importante – E cea mai amplă și mai detaliată hartă astrală a anului

În 2023, vom reuși să găsim mai ușor dragostea, dar va trebui să privim lucrurile cu mai mult optimism și detașare. Cel mai important eveniment astrologic, în ceea ce privește dragostea, va avea loc pe 21 decembrie 2022 când Jupiter, Marele Benefic, va intra în Berbec, care asigură, printre altele, stabilitate în relații indiferent de natura lor, iar pe 17 mai va intra în Taur și centrul atenției se va muta pe sectorul financiar.

Saturn este planeta care simbolizează, în tema natală a fiecăruia, cariera și realizările profesionale. Saturn este în Vărsător, în domiciliul său tradițional, ca pe 7 martie să treacă în Pești, unde va sta următorii 2 ani și 4 luni. Nu trebuie să uităm că Peștii stăpânesc ceea ce este ascuns sau care se afla în profunzime, destinul, autodistrugerea, autovindecarea, creșterea, profunzimea spirituală, dusmanii ascunși, bolile ascunse, secretele, punctele forte și punctele slabe, visele, afacerile private, obiectele pierdute, spitalele de boli cronice, aziurile, orfelinatele, mânăstirile și penitenciarele, celul ca mod de recluziune, studiile de spiritualitate, serviciile secrete, acțiunile de spionaj, acțiuni militare de tip comando ș.a. Saturn în Pești va pune, în continuare, un accent puternic pe aceste structuri, fie prin contestarea lor, fie, dimpotrivă, prin consolidarea și împuternicirea lor.

Din punct de vedere social, astrele prezumă o fază de muncă de 3 ani, în care – afirmarea socială, reconstrucția, imaginea publică, noile roluri în familie și societate, orientare către schimbare și progres, îşi vor da mâna.

Din punct de vedere financiar, în 2023, nativii semnelor de pământ, dar mai ales cei care intenționează să se îmbogățească, vor găsi soluții imediate şi aş spune, inedite, deoarece sunt serioși, responsabili și nu evită munca grea. Din păcate însă, unii înțeleg să profite de situația incertă și stresantă, bulversantă aș spune, prin care trece omenirea la ora actuală. Vor da lovituri financiare, iar cei care până acum erau recunoscuți pentru statutul lor financiar și social, pot pierde tot. Vor urma procese răsunătoare cu slabe șanse de câștig. Cu toate acestea Taurii, Fecioarele, Scorpionii, Vărsătorii și Peştii vor fi dispuși să lucreze şi cum sunt serioși, cu un sens practic foarte dezvoltat, vor fi ajutaţi financiar, pe tot parcursul anului.

Din punct de vedere al sănătăţii, este recomandat pentru toate semnele zodiacale o alimentaţie sănătoasă și echilibrată, care îi poate ajuta pe foarte mulţi să se vindece și să nu se confrunte cu probleme de sănătate. Universul prin glasul Pământului, oferă ocazia abordării tratamentelor alternative, cum ar fi acupunctura, medicina vibratorie, homeopatia, transgenealogia și meloterapia. Este o perioadă excelentă de reconectare cu natura și de vindecare spirituală.

În concluzie, anul 2023 va fi un an în care vom încerca din răsputeri să ne redobândim stabilitatea și echilibrul din punct de vedere astrologic. Mișcarea planetelor va obliga însă pe nativii tuturor semnelor să iasă din zona de confort cu care s-au obișnuit în anii 2021 – 2022 și vor aduce un aer nou în toate aspectele vieții: bani, carieră, dragoste și sănătate.

Un început lent cu două retrograde

Pe măsură ce începe anul, se poate simți că ne îndreptăm într-o direcție greșită, deoarece atât Marte, cât și Mercur vor fi în continuare retrograde până pe 12 și, respectiv, 18 ianuarie. Poate fi un oftat de ușurare odată ce încep să se miște din nou în direcția corectă, mai ales după un sfârșit atât de dezordonat ca 2022. S-ar putea să nu fim pregătiți să ne scriem planurile de Anul Nou până în februarie și asta este mai mult decât în ​​regulă. De fapt, folosirea acestui time-out pentru a reflecta și a integra toate noile schimbări în viața noastră ar putea fi cea mai bună utilizare a timpului nostru.

Saturn, Pluto, Jupiter și Nodurile Lunare schimbă semnele anul acesta

Trei planete exterioare – Saturn, Pluto și Jupiter – la care se adaugă Axa Destinului adică Nodurile Lunare – toate schimbă semnele în acest an, pregătindu-ne pentru unele schimbări personale, culturale și politice importante. În timp ce aceste tranzite pot duce la incertitudine în viața noastră, ele ne pot ajuta să găsim un teren mai solid. Uranus în Taur a fost într-o dispută îndelungată cu Saturn aflat în Vărsător în ultimii ani, dar pe măsură ce această etapă se încheie, există speranța de a găsi stabilitate în economiile și conturile noastre bancare.

Conservatorul Saturn se scufundă în apele adânci ale Peștilor, pe 7 martie, și va rămâne acolo în următorii 2 ani și 4 luni. Această schimbare ne-ar putea convinge să căutăm confortul căzii noastre de baie oricărei piscine. Pe măsură ce granițele noastre se topesc încet și găsim mai multă compasiune și empatie pentru ceilalți, temerile de incertitudine ne pot face să ne ridicăm și să mergem mai departe cu o rezistență intensă. Va trebui să ne întrebăm: care dintre dorințele și ideile noastre sunt eficiente și ce obiceiuri ne împiedică să le realizăm.

A existat o curiozitate colectivă către spiritualitatea care a înflorit în ultimii ani datorită lui Neptun în Pești, dar am putea experimenta o încetinire saturniană în acest sens. În timp ce unii oameni pot respinge în mod activ conceptele metafizice sau chiar pot încerca să deturneze astrologia, probabil că vor apărea voci puternice și în artele spirituale. Saturn nu a mai vizitat acest semn creativ de 30 de ani, așa că este posibil să avem o legătură semnificativă din suflet direct în Univers. Muzicienii par să canalizeze momentul cultural colectiv ca și cum l-ar descărca direct din cosmos.

Intrarea lui Pluto în Vărsător pe 23 martie semnalează sfârșitul istoriei așa cum o cunoaștem. Mișcările provocatoare ale lui Pluto din Capricorn a zguduit întreaga lume până la cel mai mic sătuc și fiecare ființă vie a simțit cutremurul. Acest tranzit lung a distrus încet toate structurile din jurul nostru care nu mai funcționează. Această eră lungă și zguduitoare a fost ca un tunel lung din 2008 și vom începe să vedem lumina de la capătul tunelului când Pluto se va muta în Vărsător pe 23 martie. Este timpul să construim baze mai puternice, bazate pe adevăr și integritate.

În următorii câțiva ani, Pluto va retrograda între Vărsător și Capricorn de mai multe ori înainte de a se muta definitiv în Vărsător, la sfârșitul anului 2024 și unde va sta până în 2043. În acest an, totuși, vom avea o previzualizare anticipată dacă umanitatea este la înălțimea sarcinii de a-și uni mâinile pentru a construi o lume mai bună și va instaura pacea. Va marca asta începutul cu adevărat a Erei Vărsătorului? Vom vedea.

În următorii ani am putea simți sfârșitul unei epoci, deoarece asistăm la schimbări masive în domenii cum sunt justiția, mediul social în care trăim și tehnologia. Intrăm într-o eră a potențialului tehnocratic, așa că trebuie să avem grijă să nu schimbăm conducătorii autocrați și oculți din ultimul deceniu cu unii și mai periculoși. Ar putea fi înțelept să programăm activități de grup și să transmitem programe active pe rețelele sociale doar pentru a ne asigura că nu devenim la rândul noastru niște roboți.

Când Jupiter părăsește Berbecul, semn de foc, pentru Taur, semn de pământ, în noaptea de 16 – 17 mai, schimbăm și paradigmna adică nevoia noastră de viteză cu ceva mai practic. Acesta este anul în care ne concentrăm pe extinderea abundenței din viața noastră. Indiferent dacă punem niște bani în plus în conturile noastre de economii sau cumpărăm casa la care am visat, recompensele pot fi generoase.

Jupiter ne poate aminti, de asemenea, de corpul nostru și de cine suntem. Traumele vor continua să iasă la suprafață, astfel încât să ne putem vindeca și să ne extindem într-un mediu mai aerisit și mai curat. Trupul este sanctuarul nostru, așa că ar fi bine să folosim acest timp pentru a ne răsfăța cu un masaj sau cu o cină sănătoasă.

Un cutremur adânc s-ar putea produce sub picioarele noastre în jurul datei de 17 mai, când Jupiter în Taur face pătrat cu Pluto din Vărsător. Am putea asista la schimbări climatice care au un impact semnificativ asupra lumii. Inflația și instabilitatea financiară ar putea răsturna și cele mai imprevizibile prognoze. Dar când Jupiter face conjuncție cu Nodului Nord între 23 mai și 1 iunie, putem găsi soluția atât de necesară pentru stabilitate financiară (după ce, în sfârșit, praful are șansa să se așeze pe unele lucruri care trebuie date uitării.).

Axa Nodurilor Lunare schimbă semnul pe 3 iulie. Se vor muta de pe axa Taur – Scorpion pe axa Berbec – Balanță. Atenția se va îndrepta pe a face lucrurile să meargă înainte, cu energie și speranță, și pe creerea frumosului, pe stimularea artei sub toate formele ei.

Eclipsele ne dezvăluie adevăratele valori

Acesta ar putea fi anul în care ieșim definitiv din bârlogurile impuse. Prima eclipsă a sezonului ne clarifică ideea a cine suntem. Această puternică Eclipsă totală de soare din Berbec din 20 aprilie dorește să renunțăm să ne mai pese atât de mult de ceea ce cred alții, dar pentru a face acest lucru, s-ar putea să mai avem câte ceva de aruncat.

O eclipsă de soare semnifică noi începuturi. Nu doar aceasta, dar eclipsa de soare expune tot ce este ascuns și nu este vizibil. Marchează sfârșitul a ceea ce s-a încheiat deja. Astfel, în timpul acestei eclipse, mulți dintre noi care nu au uitat fosta relație, vor găsi soluția pentru a o uita definitiv.

Pe măsură ce această eclipsă de soare hibridă are loc în Berbec, vom avea energie pentru a începe lucruri noi sau pentru a ne continua treburile cu curaj. În plus, eclipsa va scoate în evidență copilul interior. Vom fi perseverenți în tot ce facem și nu vom accepta un nu ca răspuns. Ne vom comporta ca un copil încăpățânat, așa că mare grijă la comportament. Să nu uităm că suntem adulți totuși.

Calitățile personale de leader vor fi îmbunătățite. Vom prelua proiecte noi la locul de muncă sau educație. În schimb, eclipsa ne face aventuroși. Nimic nu ne-ar putea reține. Important este că ne vom simți competitivi.

Ne vom îndrăgosti mai repede. Latura cochetă va fi evidențiată. Cu toate acestea, cele mai ușoare mișcări vor face să ne simțim bănuitori. Avem tendința de a-i răni verbal pe ceilalți. Ar fi de evitat să ne aprindem atât de repede, altfel vom regreta mai târziu. Ne va fi dificil să ne controlăm temperamentul în acest moment. Nativii Berbec, Rac, Balanță și Capricorn vor fi cei mai afectați de această eclipsă de soare.

Pentru a înțelege mesajul eclipsei totale de Soare ne va fi de folos Eclipsa de Lună de Penumbră din Scorpion din 5 mai.

Eclipsa penumbrală provoacă doar o umbră ușoară a Lunii. Este cunoscută și sub numele de „luna în doliu”. Eclipsele de Lună au avut semnificații spirituale, astrologice și istorice semnificative. Se crede că ne oferă energie pentru anotimpuri întregi sau zile.

În multe culturi antice și moderne, eclipsele de Lună erau cunoscute ca un semn rău sau evenimente paranormale. Potrivit unui mit antic, se credea că eclipsa de Lună a avut loc din cauza atacului unui jaguar asupra Lunii. Oamenii se temeau că animalul va vizita în curând pământul și îi va ataca. Pentru a alunga jaguarul imaginar, își băteau câinii și animalele astfel încât să facă zgomot și să țină jaguarul departe. Conform creștinismului, Eclipsa de Lună ar fi fost rodul mâniei lui Dumnezeu în urma crucificării lui Isus.

Dar eclipsa are o semnificație semnificativă și în astrologie. Eclipsa de penumbră, care are loc în Scorpion, va aduce multe schimbări. Să fim pregătiți și să o lăsăm să ne transforme lumea în bine. Trebuie să oferim spațiu noilor începuturi.

Eclipsa poate scoate la lumină fiecare chestiune ascunsă. Cu Soarele în Taur și Luna în Scorpion acționând ca energii opuse, oamenii vor face declarații emoționale, vor vorbi despre dorințele lor înnăscute. Nici măcar nu vor lua în considerare consecințele unui astfel de lucru. Se vor confrunta cu rezultatele, bune sau rele, în lunile următoare. Ne îmbunătățim relațiile, sectorul profesional și intimitatea. Folosim acest timp în beneficiul nostru.

Vom fi orientați către obiective. Curiozitatea va fi mare. Cu toate acestea, o vom folosi în beneficiul nostru, în loc să o transformăm în curiozitate. De asemenea, Scorpionul are dorință profundă de a descoperi mistere. Odată cu eclipsa din Scorpion, așteptați-vă ca multe mistere să se dezvăluie.

Unele dintre miturile asociate cu eclipsa de Lună ar putea fi adevărate. De exemplu, purtați violet sau negru și ieșiți în aer liber, într-o zonă întunecată și singuratică. Ați putea avea șansa unei întâlniri de gradul trei – cu o entitate paranormală sau călători din alte dimensiuni. Purtați o amuletă sau un crucifix pentru protecție. Culorile violet sau negru în această zi ar fi favorabilă, deoarece acestea sunt culorile Scorpionului.

Semnele fixe Taur, Leu, Scorpion și Vărsător vor fi cel mai afectate de eclipsa de Lună de penumbră.

Dar cu cât ne lăsăm duși mai mult încotro ne duce valul, cu atât mai mult ajungem să știm ce este cu adevărat important pentru noi. Mai târziu în cursul anului, eclipsele ne vor lumina adevăratele valori. 14 octombrie va aduce o Eclipsă de soare inelară în Balanță, urmată de o Eclipsă parțială de lună pe 28 octombrie în Taur. Ambele eclipse sunt guvernate de Venus, evidențiind ceea ce aduce frumusețe și sens în viața noastră.

Eclipsa de soare inelară din Balanță va scoate la iveală laturile culturale ale interfețelor umane. Oamenii se vor simți înrădăcinați în tradiția lor. Se oregătesc să fie martorii acestor laturi, așa că doamnelor purtați rochii fluide, în ton cu moda, și cu grație. Participați la petreceri, la întâlniri și nopți de poezie.

Nu numai asta, dar și dorința de a lua masa la restaurant va crește. Mulți dintre noi vor avea ușile deschise pentru cei dragi. Suntem atrași de vizitarea unor locuri sau artefacte culturale și istorice. Interes pentru evenimente istorice sau târguri de handmade. Vizitarea muzeelor ​​ne va îmbunătăți cunoștințele. Cu alte cuvinte, latura intelectuală a semenilor noștri va fi la vedere, ca să nu mai amintesc de discuțiile vii pe diverse subiecte și care vor fi distractive și revigorante.

Doamnelor, îmbrăcați rochii pline de grație pentru a atrage atenția. Manierele decente și politicoase vor fi un bonus. Oamenii și comportamentele nepoliticoase nu vor fi tolerate. Știm care sunt lucrurile potrivite de spus în public. Inteligența socială va spori.

Cu toate acestea, eclipsa de soare inelară din Balanță ne va face să fim destul de nehotărâți. Avem nevoie de timp ca să luăm decizii cu privire la aproape orice. De asemenea, evităm confruntările deschise. Acest lucru ar putea adăuga probleme. Deoarece eclipsa vă poate afecta rinichii, partea inferioară a spatelui, pielea sau fesele. Aveți grijă deosebită cu aceste regiuni.

Eclipsa aceasta îi va afecta foarte mult pe cei născuți între 0 și 7 grade din semnele fixe – Taur, Leu, Scorpion și Vărsător. Mai mult, îi va afecta și pe cei născuți între 27 și 30 de grade din semnele cardinale – Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.

Eclipsele de Lună expun fețele ascunse ale oamenilor din jurul nostru. Acum putem să-i vedem în adevărata lor lumină. Apoi, eclipsele de Lună aduc, de obicei, schimbare. Această schimbare este inevitabilă și trebuie să se întâmple, indiferent care este motivul. De asemenea, eclipsele de Lună inelare, închid ușile care nu ne mai sunt necesare în călătoria noastră de viață, fie că ne place, fie că nu.

Luna va fi în Taur, cu Soarele în Scorpion, ceea ce face să avem parte de o eclipsă cu efecte intense. Scorpionul cu siguranță iubește schimbarea, în timp ce Taurul îi rezistă. Această eclipsă va aduce eliberare persoanelor care au Nodurile Lunare conjuncte sau în aspecte bune cu axa Taur-Scorpion. Semnele fixe vor simți cel mai mult efectul – Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Taurul guvernează regiunea gâtului. Grijă suplimentară la gât, la corzile vocale, la răgușeli în timpul eclipsei. În schimb, eclipsa îi va întări pentru a-și îndeplini obiectivele. Se pot simți irascibili și s-ar putea trezi că sunt ranchiunoși și fără chef.

Pe de altă parte, unii dintre noi ar putea simți imboldul de a se îmbrăca cât mai luxos și de a lâncezi în băi cu spumă generoasă. Și dacă tot ne lăfăim în plăcerile trupului, să sorbim din niște ceai de plante. Efectele calmante ale apei vor inhiba irascibilitatea cauzată de eclipsă. La urma urmei, Taurul vorbește despre lux și răsfăț.

De asemenea, când vom fi martori la adevăratele fețe ale apropiatilor, caută un umăr pe care să te sprijini. Întâlnirea cu prietenii adevărați este un adevărat balsam, așa că poate ieșirea la o pizza nu ne-ar strica, mai ales că Taurul iubește mâncarea în toate situațiile, bune sau rele. Ne vom simți relaxat. Nu ezitați să acceptați schimbarea. Oricum trebuie să se întâmple. În loc să-i rezistăm, mai bine ne pregătim pentru asta. În plus, eclipsa din Taur s-ar putea să ne facă generoși și de aceea aș sugera, atenție la acest comportament pentru a evita depășirea bugetelor.

Venus va retrograda toată vara

Reprezintă: dragostea şi relaţiile de iubire, dar și aspectele economice și financiare.

Retrogradă: într-o altă viață nativul nu a dăruit suficientă iubire sau, în funcție de aspecte, nu a fost iubit, a fost gelos și posesiv și-a dorit mai mult decât își putea permite. Acum îi lipsește elementul sufletesc care să îi lase să aibă încredere, are nevoie de certitudini pentru a accepta că este iubit. Destinul unei persoane cu Venus retrograd poartă amprenta deziluziilor amoroase pe care le-a trăit în vieţile anterioare. De obicei, acestea sunt răni adânci care nu-i permit să trăiască dragostea deoarece se teme că va fi rănită din nou.

Manifestare: are dificultăţi în exprimarea sentimentelor şi în relaţiile cu sexul opus. Indiferent dacă este vorba de un bărbat sau de o femeie, Venus retrograd poate indica tendinţe homosexuale, latente sau active. Nativul nu are încredere în celălalt şi are foarte multă nevoie de securitate afectivă.

Lecţia: Trebuie să înveţe să-şi exteriorizeze sentimentele, mai ales cele de iubire, să aibă încredere în ceilălalt ca să aibă o relaţie de cuplu stabilă.

Se spune că retrogradarea unei planete arată că energiile subtile, specifice ale planetei, nu au fost folosite în sens evolutiv de către nativ. Dat fiind faptul că aceste planete au capacitatea de a duce trecutul în viitor şi prezentul înapoi în trecut, putem spune că ele reprezintă, la nivel cosmic, drumul continuităţii între evoluţia trecută şi cea prezentă a întregii umanităţi.

Din 23 iulie și pânp în 4 septembrie, posibil ca iubirea să nu fie atât de fierbinte pe cât ne-am dori să fie. Zeița iubirii Venus face un pas înapoi pe 23 iulie și este retrograd în Leu, inspirând o reflecție asupra modului în care dăm și primim afecțiune. Cu toții vrem să fim apreciați și acceptați pentru expresia noastră unică. Am putea revedea provocările relaționale care au apărut pentru noi de la ultima retrogradare a lui Venus în acest semn, în urmă cu opt ani. Ce s-a schimbat de atunci?

Efectele Venus retrogradă ar putea viza avantajele financiare, condițiile de viață și chiar corpul fizic. Venus iubește relațiile construite pe egalitate, nu pe dependență. Scopul acestei retrogradări este de a încuraja maturizarea printr-o creștere emoțională care are consecințe fizice reale. Uneori, durerile de creștere vin odată cu aceasta, dar amintiți-vă că durerile de creștere sunt doar pentru un timp, creșterea pentru o viață.

Poate, de asemenea, să se implice în planul material, să tranzacționeze imobiliare, să înceapă o afacere nouă sau să schimbe planurile într-o afacere existentă. Relațiile existente se pot adânci având un copil, mutându-se împreună sau reînnoind jurămintele după revenirea în mers direct.

Cum retrogradează Venus

Deși retrogradările lui Marte sunt cele mai puțin frecvente dintre toate retrogradările planetelor, Venus petrece cel mai puțin timp în mișcare retrogradă. Venus retrogradează la fiecare optsprezece luni, întorcându-se cu cincisprezece până la optsprezece grade înapoi, pe o perioadă de patruzeci și două de zile.

Când Venus este retrogradă, problemele legate de dragoste și bani par să stagneze, să se detașeze sau să se răcească – nu este deloc neobișnuit ca în timpul retrogradării lui Venus nativul să se confrunte cu provocări aparent insurmontabile în relații. La fel ca Mercur și Marte retrograde, uneori vechile iubiri apar pentru vindecarea și finalizarea relației. Pe o notă pozitivă, tensiunea pe care o trăim în aceste săptămâni ne poate ajuta să câștigăm perspectivă.

Cei care sunt deja în relații angajate se pot trezi într-o confruntare romantică pe măsură ce afecțiunea se răcește și apar probleme în cuplu, sau așa cum se întâmplă adesea – reapare o veche iubire. Oricât de inconfortabil s-ar simți în acest moment, retrogradările lui Venus pot fi ocazia perfectă de a rezolva îndoielile romantice adânc înrădăcinate, astfel încât să putem reveni la iubirea reală, cu claritate și încredere.

Pentru alți nativi, retrogradările lui Venus pot semnala întreruperi serioase ale tranzacțiilor, care în cele din urmă pot sugera sfârșitul iubirii. Deși separarea în sine poate fi dureroasă, cu beneficiul retrospectivei, pot recunoaște ulterior că relația a avut un caracter mai de grabă mercantil, decât unul afectiv și în timp, aceasta a dus la ruptură.

Venus retrogradă în tema natală

Și dacă tot am pomenit despre Venus retrogradă în tema natală, este cazul să mai aprofundăm un pic subiectul. Nativii cu Venus retrogradă în tema natală sunt mai puțin jucători, ei doar reacționează oportun la energia acestei planete.

Știați că aproximativ 8% dintre oameni se nasc cu Venus retrograd? Cei care au Venus retrograd în harta natală sunt foarte diferiți de cei care o au pe Venus în mers direct, în sensul că au un sentiment profund al sentimentelor și emoțiilor. Sunt foarte sociali, iar dragostea este foarte importantă pentru ei, dar s-ar putea să aibă probleme în exprimarea acesteia. De obicei, trăiesc acut sentiment de nesiguranță în relațiile lor.

Pe de altă parte, la cei născuți cu Venus retrogradă există o legătură între bani și dragoste. Unii dintre ei ar putea cumpăra și dragostea cu bani. Sunt un pic secretoși cu ofertele lor financiare. Cei care se ocupă de jocurile de noroc și de speculații financiare au, de regulă, relații amoroase secrete sau un mariaj secret au în tema natală un Venus retrograd.

Nativul, excesiv de conștient de sine, se întreabă dacă alții le acordă la fel de multă atenție la fel cum și-o acordă ei. Nu întotdeauna gândește despre aprecierile și nemulțumirile sale, ci tinde să experimenteze un decalaj între a-și trăi viața sau a experienta conștientizarea acesteia. El se poate îndrăgosti profund și să nu-și dea seama de asta decât mult timp după încheierea relației. Trăiește multe momente cu un comportament similar, totul conceput pentru a nega în sine tot ceea ce crede că nu are nevoie și de care, în fapt, chiar are nevoie.

De ce spun asta? Pentru că nativii cu Venus retrogradă au o obsesie legată de aspectul și de frumusețea lor. Acest lucru ar putea duce și la o anumită nesiguranță. Ei au nevoie de timp ca să se conecteze cu un partener sau să intre într-o relație angajată. De obicei, acestea se dovedesc a fi mai puțin emoționale în exterior, totuși sunt pline de emoții mixte și sentimente deranjate în interior. Și cu toate acestea, se spune că persoanele cu Venus retrograd în harta natală ar gestiona mai ușor și mai rapid o Venus retrogradă în tranzit.

Este relativ obișnuit să avem planete transpersonale precum Uranus, Neptun și Pluto retrograde în harta natală, deoarece acestea petrec aproape jumătate din an retrograde. Venus însă, petrece doar șapte la sută din timp retrogradă. Mai mult și mai important este faptul că Venus, o planetă personală însărcinată cu părți integrante ale personalității și psihicului nostru, are efecte mult mai profunde în tema natală atunci când este retrogradă.

Personalitatea nativului cu Venus retrogradă la naștere

Personalitatea nativului născut sub imperativul lui Venus retrogradă este deosebit de diferită față de cel născut cu Venus în mers direct. Primii au tendința de a-și interioriza durerile și rănile și vor muncii tot timpul ca să-și controleze această latură, în timp ce nativii cu Venus în mers direct, nu se vor confrunta cu aceste probleme ci vor lucra tot timpul deschis și la vedere. Adesea, Venus retrogradă nu se va rezuma doar la a internaliza aceste dureri, ci va avea mereu tendința de a exagera efectele acestora, ceea ce înseamnă că vorbim despre o supraaccentuare a imperfecțiunilor iubirii sau a iubitului, în viața lor. Pentru acești nativi, drumul către iubire nu este deloc ușor.

Atunci când este aplicat relației intime, sensul este dublu: Venus poate descrie atât calitățile pe care le considerăm atractive într-un partener, cât și atitudinea noastră față de parteneriat. Poziția lui Venus arată, de asemenea, cum ne întâlnim cu partenerii noștri, precum și ce sprijin și provocări întâmpinăm ca parte a acestui proces.

În timp ce încearcă să trăiască în prezent, el recreează la nesfârșit o amintire din trecut legată de iubire și de aceea o evită. Reacțiile lui din prezent își au rădăcina de fapt, în ceea ce a trăit în trecut. În aces sens își fixează un reper în timp și nu este nicio problemă că acel reper să se refere la ceea ce ar vrea să fie. Și asemenea unei proiecții, îi revine iar și iar în minte.

Retrogradă în teme masculine și feminine

În temele masculine, adesea Venus retrogradă vorbește despre homosexualitate. Dar chiar și homosexualitatea are gradele sale, pornind de la bărbatul ascuns, care încearcă din punct de vedere politic, să spunem, să își vândă favorurile sexuale cui dorește, până la bărbatul care nici măcar nu suportă să audă cuvântul în prezența sa, este căsătorit, dar caută pe toate căile posibile să evite femeile, în timp ce încearcă să își dovedească masculinitatea cui vrea și cui nu vrea. Acest ultim tip de bărbat este cel care își rezolvă problemele de viață în preajma prietenilor bărbați, discutând și bucurându-se de atenția lor, că sunt parteneri de afaceri, membrii unui club sau au pasiuni comune ș.a , drept scuză de ce evită femeile.

Pot fi persoane respectabile în societate, dar latent homosexualitatea să fie prezentă. Mai puțin, am sesizat reacții similare la femeile cu Venus retrogradă. Dar ce este de reținut este că tiparele cu care venim în această existență, fie că este vorba despre femei, fie despre bărbați, sunt cele care aduc o foarte puternică neîncredere față de iubire, justificată doar de sentimentul că persoanele care le fac declarații de dragoste au de obicei interese personale, altele decât iubirea.

Venus retrogradă în harta natală poate face relațiile interumane mai dificile pentru că se creează tensiuni. Este posibil să nu ne conectăm la alții cu ușurință sau să ne simțim mai puțin în siguranță atunci când o facem. Cu Venus natală retrogradă, iubirea în sine poate fi ceva cu care ne simțim mai confortabil transfigurând-o; dorințele neîmplinite de dragoste ar putea ajunge, probabil, canalizate în artă și creație. Poate exista, de asemenea, un blocaj de natură interpersonală sau ritmuri start-stop, cald-rece în relațiile romantice, care îi destabilizează chiar și pe cei mai îndrăgostiți parteneri.

Psihologic, cei cu Venus natală retrogradă pot să-și dorească în mod inconștient dragostea și căldura, dar se simt nevrednici să o primească. În mod similar, a arăta dragostea pentru ceilalți poate să nu fie forța personală a cuiva, iar partenerii celor cu Venus natală retrogradă se pot plânge că afecțiunea pe care o simt că pândește undeva în apropiere, dar că nu reușește să găsească o expresie exterioară. Rădăcinile durerii lui Venus retrogradă pot merge până la experiențe din copilărie și încurajările pe care le-am primit sau nu le-au primit, cu privire la valoarea și gusturile lor.

Relațiile la control!

Cum spuneam, Venus este o planetă care are legătură cu creativitatea, cu frumusețea, luxul și produsele cosmetice. Perioada de retrogradare ajută să ne schimbăm opiniile în aceaste domenii. Cu toate acestea, orice lucru demarat în sectoarele respective se vor rămâne în impas.

Apoi, să nu uităm că Venus când retrogradează afectează atât emoțional, cât și fizic. Este posibil să ne simțim foarte singuri și frustrați în această perioadă. Sentimentele sunt mixte în legătură cu relațiile de dragoste sau de căsătorie, iar viața socială este o plimbare cu roller-coaster. Există, într-adevăr, perioada de umbră care începe cu câteva săptămâni înaintea retrogradării propriu-zise și continuă câteva zile după încheierea acesteia. Și pentru că Venus are afinitate cu energia feminină și atunci când este retrogradă, accentuează nu doar problemele emoționale ci și pe cele financiare și, în special, pe cel relaționale, motiv pentru care poate semăna un un vulcan gata să erupă pentru unii.

De asemenea, retrogradrarea venusiană nu este cel mai bun moment pentru a planifica venirea pe lume a unui copil sau concepția unui copil. Nativii care sunt deja căsătoriți sau care au relații angajate își vor vedea relația că intră într-un soi de derapaj. Problemele apar de nicăieri pentru că vor exista momente în care nivelul afecțiunea voastră scade și va genera tot felul de neînțelegeri. Cu toate acestea, perioada Venus retrogradă poate fi folosită pentru a aduce o anumită transparență în relații. Adevăruri ascunse, ale ambelor părți, sunt aduse în prim plan.

Relațiile începute sub auspiciile lui Venus retrograd se pot trăi ca și când au fost perfect create pentru a apăsa pe toate butoanele sensibile. Subconștientul material al Umbrei și proiecțiile psihologice pot inunda planul romantic pe măsură ce nativii se găsesc încurcați în relații romantice intense, decadente, încărcate sau problematice. Adesea, relațiile începute în timpul lui Venus retrogradă ne aduc în ipostaza de a învăța lecții importante, dintre care unele seamănă cu cuțitul înfipt până la os.

Ajungem să ne regândim relațiile, ce funcționează și ce nu dar și situațiile concrete care rezultă din acestea. Nu este ca o repetiție generală, Venus dorește ca toată lumea să facă schimbări practice și să aducă rezultatele benefice. Așadar, pregătiți-vă pentru o ascensiune profundă și semnificativă,  în sens fizic, real, alături de partenerul de viață. Deși Venus iubește liniștea și armonia, dacă ați uitat ceva, ea nu suportă nicio greșeală mai ales în situația dată.

Pe cei aflați în situații ireconciliabile, Venus retrogradă îi aduce în pragul divorțului. Într-un fel, acest lucru este destul de bun pentru nativi, întrucât menținerea unor relații abuzive sau nemulțumitoare ar duce la un drum înfundat, cu repercusiuni nebănuite. Odată ce Venus va reveni în mers direct fiecare partener își poate continua viața.

Ca un sfat, feriți-vă de a stabili relații noi în această perioadă, deoarece problemele abundă atunci când Venus revine în merd normal. Dar, la fel de adevărat este și că numeroase probleme, pot îmbunătăți viața sexuală a cuplului când aceasta revine în direct. Dar astfel de relații împovărează foarte mult și necesită timp pentru vindecare și de aceea este mai bine să fim precauți.

Fără diete, fără schimbări drastice

Având în vedere conexiunea planetei Venus cu esteticul, frumusosul, arta și luxul, am putea fi tentați să analizăm și să cântărim acest lucru. În timp ce Venus retrogradă ne va acorda o perioadă scurtă pentru a revedea gusturile și înclinațiile noastre creative, face din acest moment un unul nepotrivit pentru încărcarea cu proiecte artistice. Achizițiile de valoare făcute pe măsură ce gustul noastru estetic suferă schimbări semnificative sub influența retrogradării, sunt susceptibile, ca după revenirea lui Venus în mers normal, să ne dezamăgească prin acele remușcări ale cumpărătorului. Proiectele, cumpărăturile și achizițiile mari, cum ar fi ceasurile și bijuteriile, ar fi mai bine să fie lăsate pentru mai târziu.

Din motive similare, Venus retrogradă nu este momentul ideal pentru schimbări drastice ale aspectului sau regimului de înfrumusețare, indiferent dacă implică un nou look sau o intervenție de chirurgie estetică.

Venus se referă la elemente de sexualitate, precum și la concepție, deci ar fi bine să țineți cont de acest lucru, înainte de a sări cu capul înaite în ceea ce credeți a fi fericire; de asemenea, cel mai bine v-ați gâni la toate aspectele unei relații abia după ce se încheie ciclul retrogradării.

Reapar vechile iubiri…

Când Venus retrogradează, toate necazurile se amplifică și par să culmineze cu zguduiri profunde în ce privește dragostea și căsătoria. Ca și în cazul celorlalte retrogradări și Venus retrogradă duce înapoi, la o veche relație, face să visați la lucruri romantice aproape imposibile. Și sigur apar necazurile.

Când Venus devine retrogradă, un vechi prieten ar putea să reaprindă amintirile din trecut. În unele cazuri, un fost ar putea să aprindă sentimente vechi și emoții de lungă durată. Va aduce în prim plan ceea ce prețuiești mai mult în viață, fie că este vorba de relații sau de resurse materiale. Ar exista o transformare a opiniilor cu privire la chestiuni spirituale și a modului în care îi judecăm pe cei dragi.

Sub Venus retrogradă, vechi iubiri se pot întoarce dacă problemele nu au fost rezolvate corect la timpul lor. Analizați ideea de ce sunt fost?! Luați-o ușor deoarece de cele mai multe ori, dacă reluați o relație cu un fost în timpul retrogradării, când Venus revine în direct, relația s-ar putea schimba dramatic. Oamenii se răzgândesc rapid când Venus este în mers normal, așa că fiți conștienți de tiparele care stau la baza relației în cazul în care o fostă iubire…revine.

Examinați-vă finanțele

În timpul Venus retrogradă, este momentul unei analize financiare și a afacerilor pentru cei care au una. Posibil să nu existe neapărat probleme, dar este bine să verificați oricum unde vă aflați financiar.

Nu este un moment bun pentru a investi când Venus este retrogradă, deoarece investițiile și-ar putea pierde valoare atunci când Venus revine în mers direct. Singurele excepții posibile pot fi frumoase obiectele de artă sau bijuterii. Lui Venus îi plac investițiile frumoase care durează mult timp.

Venus stăpânește lumea finanțelor, nici nu ne dăm seamă noi cât și banii noștri, în afară de dragoste. Este stăpâna semnelor zodiacale Taur și Casa a 2-a, care reprezintă finanțele proprii, în general. Prin urmare, Venus reprezintă modul în care câștigăm bani, cum îi prețuim și cum îi cheltuim. Celălalt semn pe care îl stăpânește este Balanța și bineînțeles, Casa a 7-a a relațiilor. Aici accentul se pune pe relație, pe simțul estetic și pe diplomație.

Cu toate acestea, timpul de retrogradare al lui Venus ne face viața financiară puțin mai dezordonată în comparație cu mersul în direct. Acum este un moment bun pentru a vă revizui și reevalua planurile financiare.

Re-planificați-vă bugetul dacă vedeți că sunt cheltuieli prea mari sau prea multe. De asemenea, stați departe de cumpărături sau cheltuieli extravagante în perioada retrogradării, deoarece acesta este moment nepotrivit pentru aceasta. Dacă doriți într-adevăr să achiziționați ceva, atunci cereți oferte, analizați prețuri și așteptați ca Venus să revină în mers direct înainte de a vă aventura să cheltuiți.

Obiectele de lux cumpărate în perioada retrogradării lui Venus devin în general inutile sau se deteriorează ori nu funcționează corect și s-ar putea să inducă chiar un sentiment de vinovăție. Prin urmare, orice planuri de cumpărături și achiziții de mare valoare trebuie amânate pentru ca Venus să revină în mers direct.

Dacă aveți o afacere, examinați structura și strategia companiei.

Marea finală a lui Mercur retrograd

2023 se va încheia exact așa cum a început cu un Mercur retrograd în Capricorn. Ni se reamintește că după un an de transformare, suprastimulare și rotație planetară, toții merităm o pauză. Cu atât de multe schimbări care se întâmplă în aceste zile, avem nevoie de timp pentru ca creierul nostru să proceseze și să integreze toate informațiile. Dacă rămâi înzăpezit în casă, în mașină, la aeroport sau planurile de vacanță sunt regândite, folosește ocazia pentru a recalibra și a reflecta la ceea ce vrei să iei cu tine în 2024.

Vom intra cu Mercur retrograd în 2023 și va ieși din retrogradare pe 18 ianuarie, imediat după Marte. Cred că va fi ca un duș cu apă rece! O retrezire mentală și fizică formidabilă.

În 2023, Mercur va retrograda în semnele de pământ. Prin urmare, stabilitatea tuturorva fi perturbată.

Mercur retrograd în Taur

Ciclul retrogradării începe pe 7 aprilie 2023, la 14:02, ora României. Retrogradarea propriu-zisă va începe din 22 aprilie 2023, la ora 10:35 RO și se va încheia pe 15 mai 2023, la 05:17. Ciclul se va încheia pe 31 mai 2023, la ora 21:39.

Taurul guvernează stabilitatea și chestiunile financiare. Mercur retrograd în Taur înseamnă instabilitate în toate problemele și la toate nivelurile. Orice acorduri, stabilite personal sau în scris pe care le veți face vor fi dezavantajoase.

Să nu uităm că Taurul evită și urăște schimbarea. Este un semn fix și încăpățânat. Datorită lui Mercur retrograd în Taur, pentru mulți dintre noi se pregătesc schimbări majore. Pot fi bune sau rele, în funcție de situație. Mai mult, ne-am putea confrunta cu atitudini încăpățânate și iraționale din partea partenerului, a familiei sau a prietenilor.

Taurul se referă la zonele de confort, la lux, la cine la lumina lumânărilor, mâncăruri fine și  un vin bun și la petreceri de seară. Dar cu Mercur retrograd în Taur, ne vom simți irascibili și asta pentru că retrogradarea ne poate împinge în afara zonei de confort. Ar fi bine dacă am putea evita în această perioadă să mergem la sesiuni de coafură, mani-pedi și spa-uri, pentru a nu fi puse în situații stânjenitoare.

Am putea să ne simțim leneși și indolenți, să vedem cum planurile noastre se năruie. Comunicarea va fi dificilă în acest moment. De asemenea, putem pierde din vedere obiectivele care le avem.

Sfatul meu este să:

  • Fiți răbdător.
  • Nu încercați să rezistați schimbării pentru că oricum nu o puteți face.
  • Rămâneți calmi când sunteți împini în afara zonei voastre de confort și îmbrățișați cu bunăvoință orice vi se dă.
  • Exerciții pentru a combate lenea.
  • Nu încheiați niciun acord financiar și nu cumpărați proprietăți.
  • Țineți-vă finanțele sub control.
  • Tratați cu calm comportamentul irațional al celor dragi.
  • Încercați să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung.
  • Reprogramați-vă întâlnirile.
  • Purtați culoarea albastră pentru a vă îmbunătăți comunicarea.

Mercur retrograd în Fecioară

Dacă totul începe să o ia razna la serviciu sau în viața personală, probabil că este momentul de debut al ciclului retrogradării lui Mercur în Fecioară. Acesta va începe pe 4 august 2023, la ora 02:03 RO. Retrogradarea propriu-zisă va avea loc între 24 august, ora 21:59 RO și se va încheia pe 15 septembrie 2023, la ora 22:21 RO. Iar ciclul retrogradării se va încheia pe 30 septembrie 2023, la 07:16 RO.

Fecioara este stăpâna sănătății publice și a relațiilor de muncă la birou. Retrogradarea lui Mercur în semnul ei va inhiba progresul. De asemenea, s-ar putea să nu te reprezinte bine.

Purtați culoarea albastră, deoarece este culoarea comunicării. S-ar putea să ne ajute într-o anumită măsură. Mai ales că Fecioara urăște haosul și dezordinea pe care le va aduce această retrogradare. Astral vorbim despre un semn practic. Cum Mercur este stăpânul acesteia, face ca lucrurile să o ia razna.

În schimb, evitați să purtați culoarea galbenă, deoarece aceasta poate amplifica energia emoțională și s-ar putea să izbucniți și să vă vărsați nervii asupra oamenilor deja agitați și de aici să izbucnească un incendiu devastator.

Calitățile de top ale unei Fecioare sunt fiabilitatea, ordinea și rutina. Retrogradarea lui Mercur perturbă toate aceste lucruri. Încercați să rămâneți în limitele acestora, dacă este posibil. Apoi, Fecioara este un semn orientat spre detalii. Prin urmare, trebuie să verificați de trei ori lucrarea înainte de a o trimite mai departe, deoarece retrogradarea vă poate face să greșiți.

Deoarece Fecioara guvernează sănătatea publică, șansa de apariție a unei noi pandemii cum a fost COVID-ul este mare! Aveți grijă de sănătatea voastră.

Această fază retrogradă a lui Mercur în zodia Fecioarei din august, va afecta cel mai mult Berbecul, Taurul, Gemenii și Peștii.

Mercur retrograd în Săgetător și Capricorn

Ultima retrogradare a lui Mercur din acest an, va avea loc în două semne: Săgetător și Capricorn. Ciclul retrogradării va începe la 22 gr 10 Capricorn pe 25 noiembrie

Faza pre-umbră a lui Mercur retrograd, prima de acest fel în anul 2023, începe la 22°10’ Capricorn pe 25 noiembrie 2023, la ora 14:40 pm, RO. Retrogradarea propriu-zisă va avea loc între 8 gr 29 Săgetător și se va încheia pe 13 decembrie, la ora 09:09 RO.

Mercur retrograd în Săgetător

Faza finală a lui Mercur retrograd pentru anul 2023 începe în Săgetător pe 13 decembrie, așa cum am menționat mai sus. Săgetătorul este un semn foarte practic, dar datorită retrogradării lui Mercur, oamenii își vor pierde simțul practic. Încep să se comporte nerealist. Săgetătorul tinde să fie, de asemenea, indecis și nu ia decizii frontal. Majoritatea dintre noi vom simți că este problematic să luăm decizii.

A ne spune părerea celorlalți, va aduce probleme. Săgetătorul iubește libertatea. Retrogradarea va lua o mare parte din libertatea fiecăruia, frustrându-ne. Interesant este că multe dosare cu autori necunoscuți ar putea fi rezolvate acum.

Deoarece Săgetătorul tinde să fie, în general, optimist, retrogradarea ne va transforma pe majoritatea în pesimiști. Cu toate acestea, să nu lăsăm emoțiile negative să se adune în noi. Faceți exerciții pentru a elimina stresul.

Vor fi dificultăți cu cei care intenționează să plece în străinătate pentru studii superioare. Vom asista la ciocnirea civilizațiilor și a culturilor. Călătoriile vor întârzia. Rupturi în relațiile internaționale. Va fi o perioadă de test pentru artiști și comercianți. Problemele politice s-ar putea să dea multe lucruri peste cap. Țările din lumea a treia ar putea fi într-un haos total în această perioadă.

Mercur retrograd în Capricorn

Capricornul este un semn de pământ, precum și un semn cardinal. Cei născuți în semne cardinale cum sunt Capricornul, Berbecul, Racul și Balanța, se vor confrunta cu rupturi neașteptate în relații, din cauza mișcării retrograde a lui Mercur.

Capricornul se ocupă de chestiuni bancare. Astfel, putem asista la încurcături financiare, la promisiuni fără acoperire, la acorduri nerespectate și de aici la conflicte diplomatice. Se pierde concentrarea asupra obiectivelor. Cei care sunt recunoscuți pentru ambiția lor se vor dovedi fără chef.

Atât pe front personal, cât și cel profesional ne vom confrunta cu dezechilibre. Mulți se vor  concentra acum pe întâlniri cu prietenii tăi sau pe reaprinderea unei vechi iubiri! Cu toate acestea, cei care sunt într-o relație, evitați să călcați în străchini. Gândiți-vă la toate motivele pentru care v-ați despărțit. Multe prietenii și relații se vor încheia în această perioadă.

Ultima retrogradare a lui Mercur din acest an, afectează în mare parte semne ca Berbecul, Taurul, Racul, Fecioara, Balanța, Săgetătorul și Capricornul însuși.

 

Sursa: Minerva

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre