Ianis Hagi, mai bun ca tatăl său? Greii fotbalului au dat verdictul

Ianis Hagi, mai bun ca tatăl său? Greii fotbalului au dat verdictul
Dănuț Lupu, fost mare mijlocaș la Dinamo și Rapid, crede că Ianis Hagi merită din plin să poarte tricoul cu numărul 10, la meciurile Naționalei României.

Dănuț Lupu îl recomandă pe Ianis Hagi, care e mai bun ca tatăl său, înlocuitor al acestuia la echipa națională. El crede că tânărul este singurul român care merită să poarte tricoul cu numărul 10 la echipa națională. Ianis Hagi este așteptat să revină în teren, după accidentarea pe care a suferit-o în ianuarie 2022, atât de Rangers, echipa sa de club, cât și de naționala României.

Fiul lui Gică Hagi are 23 de selecții în Naționala României, pentru care a marcat și două goluri.  Amintim că, pe 8 octombrie 2021, într-unul dintre ultimele meciuri pe care Ianis Hagi le-a jucat pentru naționala României înainte de accidentare, a marcat un gol fabulos în partida derulată în deplasare, cu Germania. La Rangers a marcat 15 goluri și a oferit 21 de pase decisive, în 85 de meciuri.

Fiul lui Gică Hagi, cotă de piață halucinantă

În prezent, cota de piață a sportivului este de 7.000.000 de euro, conform Transfermarkt. În opinia lui Dănuț Lupu, Ianis Hagi este unic în fotbalul românesc. acesta crede că tânărul e singurul sportiv cu adevărat tehnic pe care îl mai are România și, ca atare, singurul care merită să poarte tricoul cu numărul 10 la echipa națională. „Dintre toţi jucătorii pe care îi are echipa naţională, în afară de Ianis Hagi, care am putea să spunem că ar putea să preia acest rol, momentan cred că echipa naţională nu are jucător un decar, care poate să câştige un meci de unul singur.

E o problemă acum în fotbalul mondial, gândiţi-vă câţi decari avea o echipă, 3-4, acum dacă mai sunt vreo 5-6 care mai putem spune că sunt mingicari. Asta e din cauza faptului că antrenorii au făcut din fotbal o matematică, nu mai e plăcerea aia de a juca fotbal, pe toată lumea interesează doar rezultatul şi nimic altceva”, a declarat Dănuț Lupu, potrivit AS.ro.

Dorinel Munteanu: „Ianis Hagi va fi liderul naționalei”

Cel mai convocat jucător din istoria echipei naționale de fotbal a României, Dorinel Munteanu, el însuși fost component al „Generației de Aur”, crede de asemenea că Ianis Hagi ar putea fi în viitorul apropiat liderul Naționalei României.

„Pe mine m-a surprins Ianis la Glasgow, sau mai curând mă surprindea antrenorul. Făcea meciuri foarte bune, apoi era rezervă. Nu știu ce se întâmpla cu el. El este un jucător cu calități deosebite, care poate ajuta cu mult mai mult echipa națională. El poate fi liderul, dacă i se dă încredere sută la sută.

Dar el nu a jucat foarte constant. Am avut o generație bună, cea din 2019. Chiar credeam că 3-4 jucători vor confirma la nivel mare. Noi vrem să construim 4-5 ani, dar noi pierdem toate jocurile. Păi cum să construiești când pierzi mereu. Sau când jucătorii nu evoluează la echipele lor”, a declarat Dorinel Munteanu, la Playsport Live.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre