Iată ce se întâmplă în corpul vostru când beți așa ceva. E cumplit ce puteți păți

Iată ce se întâmplă în corpul vostru când beți așa ceva. E cumplit ce puteți păți
Zilnic, numeroase persoane consumă această băutură care, la prima vedere, au senzația că le face bine. Adevărul este însă cu totul altul.

Este considerată de specialiștii o adevărată otravă și ar trebui să renunțați imediat la această băutură.

Iată ce se întâmplă în corpul vostru când beți așa ceva. E cumplit ce puteți păți

Sunteți consumatori de sucuri? Cercetătorii trag un semnal de alarmă și vă sfătuiesc să vă opriți, altfel ați putea avea mari probleme mai târziu. Potrivit oamenilor de știință în primele zece minute de la consumul sucurilor, cele 10 linguri cu zahăr conținute de o cană vor intra în organism.

De aceea, în 20 de minute de la consum crește nivelul de glucoză și respectiv cel de insulină, iar ficatul începe să transforme zahărul în grăsime. După 40 de minute de la consumul unei căni cu suc, ficatul începe să elibereze mai mult glicogen în sânge și oboseala este îndepărtată.

Dar după 50 de minute fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. După oră de la consumul sucurilor, toate mineralele care în mod normal trebuie să ajungă în oase vor fi excretate în urină. Concluzia este una singură: vă veți distruge oasele.

Atenție la apariția diabetului și cariilor dentare

Acidulate sau nu, sucurile cresc nivelul de grăsime în jurul ficatului, rezistența organismului la insulină poate să scadă, iar de aici la apariția diabetului, nu mai e decât un pas. De asemenea, vă puteți confrunta cu apariția cariilor dentare, pentru că acidul citric dăunează grav smalțului dentar.

Cafeaua alungă calciul din organism

Dacă vă confruntați cu căderi de calciu, uitați definitiv de cafea. Dar, o cafea pe zi face bine tuturor, însă cofeina o puteți lua și din ciocolată. Nu în ultimul rând, dacă veți exagera cu sucul vor crește și kilogramele în plus. Oamenii de știință spun că sucurile sunt și un factor principal al apariției arsurilor stomacale dar și la instalarea hipertensiunii arteriale.

Sursă foto: playtech

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre