Iată motivele care îi fac pe bărbați să înșele. E cel mai amplu studiu realizat vreodată

Iată motivele care îi fac pe bărbați să înșele. E cel mai amplu studiu realizat vreodată
Cu toții am auzit discuții, între prietene, legate de faptul că-și suspectează soții că au ochi pentru alte femei. Se plâng că pasiunea nu mai e aceeași, că el „sigur are pe altcineva” și așa mai departe.

Autorul dramatic de origine irlandeză Pedar de Burca a vrut să afle răspunsuri exacte. Soț și tată al unei fetițe, acesta a intervievat, timp de cinci ani, barbati adulteri. La finalul studiului a realizat o grilă cu opt motive pentru care bărbații ajung să își înșele partenerele, dar a și explicat anatomia fenomenului, în studiul „De ce înșală bărbații”.

Peadar de Burca este un actor irlandez, dramaturg și comediant. El a devenit faimos în primul rând ca regizor de teatru până când a început să scrie spectacole de comedie, iar apoi a inițiat un studiu care investighează relațiile de cuplu, întins pe durata a cinci ani. Concluziile sale sunt extrem de interesante.

Societatea e de vină: bărbații înșală fiindcă pot scăpa

Pedar de Burca a povestit că majoritatea bărbaților din familia sa își înșelau partenerele. De asemenea foarte mulți dintre prietenii lui făceau la fel cu soțiile lor. Autorul a vrut să știe ce-i face pe bărbați infideli și dacă, cumva este ceva în ADN-ul lor.

Ceea ce a descoperit a fost cu adevărat țocant. După ce a discutat cu primii peste 250 de barbați adulteri (aleși din toate domeniile de activitate – medici, avocați, bancheri, sportivi, profesori și chiar cu un milionar) a aflat că doar 40 dintre ei fuseseră descoperiți și au primit ultimatum.

Cei mai mulți însă au reușit să păstreze secretul, sau, dacă s-a aflat, au fost iertați de partenerele lor. Autorul studiului a discutat și cu 60 dintre femeile înșelate și aflat cu surprindere că toate, cu excepția a trei dintre ele au continuat să rămână alături de soților infideli.

Femeile rămân lângă bărbații infideli pentru că nu au încredere în ele

El a și relatat cazul unei femei extrem de atrăgătoare care având semnale că soțul ei o înșeală l-a urmărit, iar în final l-a descoperit în uscătorul amantei, dezbrăcat în pielea goală. Deși a fost prins în flagrant delict, bărbatul i-a cerut iertare, iar soția sa acceptat și este în continuare alături de el. Motivul femeii e incredibil. „Am o casă frumoasă și un stil de viață minunat. Nu vreau să pierd totul, nici nu vreau să-mi crească copiii fără tată”, i-a mărturisit soția înșelată, când a fost întrebată despre motivele sale de a-și ierta soțul.

Merită amintit aici și cazul lui Hillary Clinton, care și-a susținut soțul, pe Bill Clinton, după aventura extrem de mediatizată cu stagiara de la Casa Albă Monica Lewinsky în timp ce el a fost președintele SUA. Ceea ce autorul studiului consideră incredibil este că în proporție covârșitoare femeile înțelate nu se revoltă.

Cercetătorul a descoperit că toate femeile înșelată au un singur lucru în comun, și anume lipsa de încredere în sine. Și asta deși, după cum a observat el, erau cel puțin la fel de atrăgătoare ca și amantele și mult mai inteligente.

Presiunea familiei și a societății: optica generală e că o femeie înșelată e ea în primul rând vinovată

Soția unui afemeiat i-a spus lui Pedar de Burca: „Te vezi pentru prima dată într-o oglindă necruțătoare. Dintr-odată orice greșeală pe care o faci și orice mică imperfecțiune pare monstruoasă. Aveam o părere bună despre mine fiindcă credeam că am un soț care mă iubește și îmi este credincios. Acum totul a dispărut.

Deși știu că el este de vină, nu voi mai avea vreodată aceeași părere bună despre mine”. Pe de altă parte, a relatat că atunci când a spus familiei că e înșelată de soț, la unison, rudele ei de sânge au sugerat că „sigur” ea are o vină, din moment ce el își caută fericirea în altă parte.

Bărbații care înșală se laudă cu noile cuceriri, dar nu sunt mai fericiți

Continuând investigația, el a descoperit încă un lucru foarte interesant și anume că în general bărbații care își înșela o soțiile aveau dădeau dovadă de multă dezinvoltură în a vorbi despre aventurile lor. Practic toți se lăudau cu noile cuceriri.

Mai mult însă, chiar dacă aceste experiențe erau ieșite din comun, sau cu partenere interesante autorul cercetării a descoperit faptul că bărbații care își înșela o soțiile nu erau mai fericiți decât cei fideli. Dincolo de bravură, și aceștia se simțeau nesiguri și foarte mulți au recunoscut că nu în mod obligatoriu dorința sexuală i-a determinat să își înșală partenerele ci pur și simplu au făcut-o din nevoia de a-și umple cu ceva viețile care îi nemulțumeau.

Unul din adulterii cu care cercetătorul a discutat l-a întâmpinat într-un bar alături de amantă. Mai tânără cu 10 ani, atrasă de banii lui, destul de prostuță. Când aceasta s-a dus la toaletă, bărbatul i-a arătat fotografii cu copiii și i-a spus: „Îmi iubesc familia. Știu că distrug totul, însă nu mă pot abține”. Bărbații intervievați păreau să nu poată înțelege răul pe care îl provoacă. Păreau mult mai interesați de următoarea aventură decât să se gândească ce mult le rănesc pe soțiile lor.

Bărbații infideli caută femei cu părul lung

Trecând în alt registru, autorul cercetării a încercat ca, pe baza investigațiilor cu bărbații infideli să afle ce le-ar face pe femei să reușească să își păstreze soții fideli. În primul rând, să se ferească de femeile care au părul lung. „Unul dintre lucrurile cele mai neașteptate pe care le-am descoperit este că bărbații își înșeală aproape întotdeauna soțiile cu femei care au părul mai lung decât soțiile”, arată Pedar de Burca. Credem că aici oricine își poate da propriile explicații.

Un caz aparte

Dintre bărbații intervievați, a fost numai unul față de care autorul a simțit empatie ori afecțiune. Și a fost singurul care a avut o relație cu o femeie cu părul scurt care era mai în vârstă decât soția lui.

Sean, de meserie profesor, s-a îndrăgostit de Nuala, o avocata divorțată, atunci când au apărut într-o piesă dramatică pentru amatori. La 57 de ani, ea avea cu 20 de ani mai mult decât el. Eu și soția mea ne îndepărtasem unul de altul.

Nuala flirta, era tactilă și foarte amuzantă. „ La petrecerea de după piesă, am ieșit la o țigară și am ajuns să ne sărutăm. A fost ceva total neașteptat și m-am simțit copleșit de vină, însă nu mă puteam opri. Am continuat rătăcirea asta timp de un an până când ne-a descoperit soția mea și m-a aruncat afară. Mă simt îngrozitor pentru durerea pe care i-am provocat-o și aș fi vrut să am curajul de a fi cinstit în legătură cu ce făceam.

Soția mea are o nouă relație și fiecare dintre noi este mult mai fericit ”, relatează acesta. Sean a fost singurul bărbat dintre cei intervievați care s-a îndrăgostit de amanta lui și era pregătit să-și încheie căsătoria , chiar dacă și el s-a complacut așa timp de un an. Adevărul este că cei mai mulți trădători sunt lași , incapabili să admită că au probleme în relație.

De ce înșeală: cele opt motive care îi duc la infidelitate

1. Probleme în căsnicie – prea multe certuri și tensiune în familie
2. Plictiseală și rutină în cuplu
3. Curiozitate: vor să experimenteze sexual mai mult
4. Pentru ca sunt nesatisfăcuți emoțional
5. Asta au învățat ca e normal, de la părinți
6. Pentru că știu că și soțiile lor îi înșeală
7. Vor sa producă un motiv de divorț
8. Se simt nedoriți de soțiile lor

Sursa foto: Pixabay, Instagram