Iată unde se va susține Eurovision 2023, după ce a câștigat Ucraina

Iată unde se va susține Eurovision 2023, după ce a câștigat Ucraina
Marea întrebare a întregii Europe: Va putea Ucraina să găzduiască concursul Eurovision în 2023, potrivit regulamentului? Aflați unde se va ține songcontest-ul de anul viitor.

Ucraina, o țară care a fost invadată, bombardată și care a suferit mari distrugeri și pierderi de vieți omenești ar trebui acum, conform regulamentului, să găzduiască următorul concurs Eurovision.

Dacă îi întrebăm pe marii câștigători, cei de la Kalush Orchestra, aceștia nu au nicio îndoială asupra locului. În mai multe interviuri care au precedat Eurovision 2022, au fost întrebați dacă Ucraina ar putea susține următorul spectacol și de fiecare dată, au răspuns:

„Dacă vom câștiga, concursul Eurovision 2023 va avea loc în Ucraina. Va fi o Ucraină nouă, integrată, bine dezvoltată și înfloritoare.”

Cerințele Eurovision de la țara gazdă: capacitate, economie, logistică și securitate

Acest lucru presupune, desigur, că războiul din Ucraina se va încheia în curând și că va putea găzdui acest mega-eveniment anul viitor, fiind capabilă să îndeplinească cerințele de capacitate, economie, logistică și securitate.

Ucraina a câștigat Eurovisionul în 2016 (Jamala – „1944”) și a organizat Eurovision 2017 la Kiev. Concursul a avut loc în Centrul Internațional de Expoziții din capitală.

Va avea loc Eurovision 2023 în altă țară?

În cazul în războiul se prelungește, sau dacă Ucraina pur și simplu nu poate găzdui Eurovision anul viitor, fie din cauza distrugerilor, fie din motive economice sau de securitate, atunci concursul trebuie să se desfășoare într-o altă țară din Europa.

Același lucru s-a discutat și în cazul în care Australia ar fi câștigat Eurovisionul, în 2015.

Când Australia a fost invitată să participe la concursul Eurovision, i s-a pus o singură condiție: În cazul în care ar fi câștigat, Australia ar fi trebuit să se asocieze cu un radiodifuzor european pentru a co-organiza Eurovisionul de anul următor într-o țară europeană.

În cazul în care Ucraina nu va putea găzdui Eurovision 2023, vor avea aceeași oportunitate: Ucraina organizează concursul într-o altă țară, în colaborare cu radiodifuzorul din țara respectivă.

Care ar fi acea țară? Un pariu bun ar fi Marea Britanie, care, după cum știți, a terminat pe locul al doilea la Eurovisionul din acest an.

Potrivit lui Martin Österdahl, supervizorul executiv al concursului Eurovision, discuțiile despre organizarea următorului concurs vor începe la câteva săptămâni după Eurovision 2022.

România a luat locul 18

Ucraina a câștigat finala Eurovision 2022, cu 631 de puncte, din care aproape 500 acordate de public. România s-a clasat pe locul 18 cu piesa Llamame, interpretata de WRS. Nu a reușit să obțină decât 65 de puncte.