Ilie Năstase, despre eliminarea lui Djokovic: „Nu poți să iei o asemenea decizie împotriva unui mare campion”

Ilie Năstase, despre eliminarea lui Djokovic: „Nu poți să iei o asemenea decizie împotriva unui mare campion”
Așa cum era de așteptat, fostul nostru tenismen, Ilie Năstase, lider mondial la vremea lui, are un punct de vedere acid. El a sărit în apărarea tenismenului sârb fără rezerve.

În opinia lui Ilie Năstase (73 de ani) descalificarea lui Novak Djokovic, după ce numărul 1 mondial a fost eliminat de la US Open la scorul de 6-5 pentru Pablo Carreno Busta în primul set, pentru că a lovit neintenționat o arbitră de tușă, este total greșită.

Năstase a dat o declarație pentru ProSport în care a spus că în acest moment nu-l mai interesează sub nicio formă cine câștigă US Open, mai ales că aceste turnee se desfășoară fără spectatori, și mai ales pentru că s-a produs o nedreptate.

„Eu nu găsesc nicio justificare pentru decizia luată de arbitrul de scaun împotriva lui Nole. M-am uitat cu mare atenție pe imagini, iar el nu a vrut absolut deloc să o lovească pe acea doamnă arbitră. El se afla cu spatele când a lovit mingea cu racheta. Nu poți să ei o asemenea decizie împotriva unui mare campion. E vorba de cariera lui Djokovic.

Știți bine că el vrea să îi bată recordul lui Federer și nu îl poți trata așa. Acest tenisman a muncit enorm ca să ajungă unde a ajuns. Acolo nu sunt nici Rafa Nadal, dar nici Federer, ce turneu mai este ăsta acum?

Dar oricum pentru mine US Open nu mai înseamnă nimic dacă nu se joacă cu spectatori. Așa voi spune și de Roland Garros. Ăsta nu este tenis. Zici că îl jucăm doar așa de dragul de a bifa turneeele din acest an calendaristic.

Dacă Nole nu juca acest meci în SUA, să fiți convinși că nu era descalificat. Și eu am greșit în  cariera mea și am fost sancționat, dar să iei o astfel de decizie împotriva lui Nole Djokovic mi se pare mult prea mult. Putea să scape doar cu o amendă, nu să fie descalificat dintr-un turneu de o asemenea anvergură. Nu mă interesează cine câștigă în acest an US Open, poate să-l câștige și Busta”, a spus Năstase pentru ProSport.

Fiul lui Mihai Mălaimare s-a căsătorit. Soția sa este coreeancă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp