Iluzie optică uluitoare. Voi ce vedeți? Puterea minții e fascinantă

Iluzie optică uluitoare. Voi ce vedeți? Puterea minții e fascinantă
Cea mai interesantă iluzie optică pe care ați văzut-o vreodată e aici, în poza care a dat peste cap internetul. Privitorii au rămas șocați de felul în care o imagine se schimbă cu ajutorul propriei minți.

Complexitatea creierului este uriașă, iar oamenii de știință au reușit să descifreze „motorul uman” doar în proporție de câteva procente. Misterele legate de percepție se adâncesc de la o descoperire la alta și iată o simplă dovadă că suntem mult mai capabili decât credem.

Poza cu setul de farfurii a uluit internauții, care au privit-o minute în șiri, uluiți. Inițial, în poză veți observa niște caserole întoarse. Uitați-vă atent.

În momentul în care veți descoperi prima farfurie cu adâncitura în sus, le veți vedea pe toate invers.

Această iluzie optică este una dintre cele mai reușțite din câte au fost realizate până acum.

 

Curiozități despre creierul uman

 – Nu ne putem aminti foarte bine evenimente din primii ani de viata, deoarece hipocampusul nu era dezvoltat suficient pentru a construi o memorie complexa.

Durerea este procesata de creier, dar creierul nu are receptori pentru durere si nu simte nicio durere.

 Exista o bariera care protejeaza creierul de substante straine, totusi aceasta este penetrata de nicotina in doar 7 secunde si de alcool in 6 minute.

– O cantitate de tesut cerebral de marimea unui graunte de nisip contine aproximativ 100.000 de neuroni si 1 miliard de sinapse, care comunica toate intre ele.

 Creierul reprezinta aproximativ 2% din greutatea corporala, dar consuma 20% din aportul total de energie si oxigen.

 Creierul este 73% apa. Este suficienta o deshidratare de doar 2% pentru a afecta atentia, memoria si alte abilitati cognitive.

In fiecare zi avem aproximativ 70.000 de ganduri.

 Creierul nu poate procesa in detaliu toata informatia atunci cand privim sau clipim. De aceea, lobul occipital recreaza ce crede ca ar trebui sa existe sau anticipeaza ce urmeaza. (Sursa: Institutiimedicale.ro)