Imaginea unui președinte: „Cu Zelensky viu, Ucraina are o voce puternică a rezistenței”

Imaginea unui președinte: „Cu Zelensky viu, Ucraina are o voce puternică a rezistenței”
Sute de fani, Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky se bucură de simpatie mondială datorită modului în care își apără țara și face declarații curajoase despre cum poporul lui va înfrunta dușmanul.

El a refuzat în mod repetat ofertele occidentale de a-l evacua și, în schimb, a promis că va apăra capitala cu soldații săi. Dar curajul fostului actor, devenit lider național, nu este singura lui trăsătură. Atât ucrainenii, cât și fanii președintelui Zelensky, ajută la imaginea lui pozitivă, postând pe site-uri și rețelele de socializare tot felul de fotografii și filmulețe, lângă aprecieri de reală simpatie. Un video de pe TikTok prezintă o secvență dintr-un film în care a jucat cu ani în urmă, în care Zelensky trage cu două pistoale mitralieră.


Motivul pentru care președintele ucrainean este atât de apreciat a fost explicat de cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu. El a scris pe pagina lui de Facebook, exprind la rândul lui admirația pentru un comandant dârz, dar a venit și cu explicația specialistului.

„Cu Zelensky viu, Ucraina are o voce puternică a rezistenței”

„Ochii unei planete se îndreaptă acum spre un singur om. Și acela nu e Vladimir Putin.

Cât curiosul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Sub asediu, cu tancurile rusești la porți, liderul ucrainean este de neclintit. Astăzi a spus-o foarte clar: e un preț pe capul lui.

Mesajul e foarte simplu: moarte înainte de capitulare.

Va îndrăzni, complet rupt de realitate, să ucidă Kremlinul președintele unei alte țări suverane?

Dacă Zelensky nu trece duminica, Ucraina va fi cu atât mai unită în fața agresorului. Cu Zelenskiy viu, Ucraina are o voce puternică a rezistenței în fața invadatorilor.

Onor, Zelensky”, este de părere medicul Gabriel Diaconu.

Președintele Zelensky „trece sticla”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a explicat care sunt motivele pentru care Volodimir Zelensky este atât de apreciat, iar popularitatea sa este în ascensiune, în antiteză cu cea a lui Vladimir Putin.

Zelensky e perfect în rolul bărbatului obişnuit ucrainean, e când obosit, când nebărbierit, când cu echipament de protecţie pe el, când în ţinută oficială. E calm, compus, iar când rosteşte ”Slavă Ucrainei” la finalul mesajelor reuşeşte să treacă ceea ce în presă numim ”testul sticlei”. Ajunge la destinatar”, explică medicul Gabriel Diaconu.

„Psihologic, Rusia lui Putin pierde teren”

Așa cum ați citit mai sus, Gabriel Diaconu e de părere că fiecare zi în care Kievul rezistă atacului armatei rusești reprezintă o nouă lovitură adusă imaginii lui Vladimir Putin, care acum se confruntă cu o scădere spectaculoasă în ceea ce privește gradul de apreciere din partea propriului popor.

Fiecare zi în care Kievul nu pică este o zi în care, psihologic, Rusia lui Putin pierde teren. Din acest punct de vedere, deja Ucraina a reuşit o victorie poziţională. Rusia lui Putin a ”clipit”, deunăzi, când într-un nou videoclip înregistrat dictatorul de la Kremlin a cerut ”capitularea”, le-a cerut generalilor lui Zelenski să-l înlăture de la putere pe cale militară încât negocierile de pace să poată reîncepe – unde altundeva decât în – Belarus. A fost prea devreme, a fost gratuit, semn că orchestra armonizată dintre armată şi servicii începe să falseze de partea rusă”.

 

Recomandarile noastre