Ne așteaptă o mare nenorocire. A fost descoperită o nouă subvariantă Omicron în Israel

Ne așteaptă o mare nenorocire. A fost descoperită o nouă subvariantă Omicron în Israel
Potrivit informațiilor oferite de KAN, au fost descoperite în Israel aproximativ 20 de cazuri de infectare cu o nouă subvariantă Omicron.

O nouă subvariantă Omicron s-a dezvoltat din varianta originală. S-au îmbolnăvit aproximativ 20 de cazuri.

Ne așteaptă o mare nenorocire. A fost descoperită o nouă subvariantă Omicron în Israel

Sursele spun că noua subvariantă ar proveni din India, dar a fost observată pentru prima dată în China și ulterior au fost găsite cazuri în Canada, Danemarca, Singapore, China și Australia. Specialiștii, care sunt extrem de îngrijorați, susțin că noua subvariantă este mult mai violentă față de Omicron, întrucât ar conține mai multe mutații.

Este cunoscută sub numele de BA2

Noua subvariantă, care este cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvenţierii genetice a unui eşantion de pacienţi COVID. Până în acest moment nu se știe cât de periculoasă este noua subvariantă. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a amintit că nu există dovezi că BA2 s-a comportat diferit faţă de Omicron.

Noua variantă este urmărită de cercetătorii din întreaga lume

Până acum, situația bolnavilor de Omicron pare să fie destul de bună, față de varianta Delta. Dacă însă se dovedește că noua subvariantă este mult mai violentă decât Omicron, situația o poate lua razna și totul se poate transforma într-o adevărată nenorocire, iar spitalele nu vor mai putea face față pacienților. Potrivit jpost.com, subvarianta BA2 este urmărită de cercetătorii isralieni și din întreaga lume.

Israelul a atins un nou record de îmbolnăviri

În ultimele zece zile, numărul celor care s-au infectat cu coronavirus în Israel a crescut de la 12.000 pe zi la 48.000. Asta în condițiile în care locuitorii din această țară este vaccinată într-o proporție foarte mare.

Avertisment sumbru pentru România

Potrivit medicului Gabriel Diaconu, acesta a avertizat într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare că aproape toți cei pe care îi cunoaștem se vor pot infecta. „Nu suntem la distanţă mai mare de două-trei săptămâni de momentul la care mai toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, muci, o tuse mai seacă, posibil şi un test pozitiv la COVID.

Meciul sezonului de iarnă cu corona se dă şi cu tine, şi fără tine. Şi de crezi, şi dacă nu crezi. Şi dacă eşti ahtiat după extratereştri antici, şi dacă te-a scârbit complet dihonia vaccinală din ultimii ani. Şi dacă înţelegi ştiinţă, şi dacă te umple de duh sfânt faptul că apa poate curge şi la deal”, a amintit doctorul.

Sursă foto: rtv