Imagini cu militarii români circulă acum în toată lumea. Uite ce au făcut cu măștile anti-covid

Imagini cu militarii români circulă acum în toată lumea. Uite ce au făcut cu măștile anti-covid
Mii de români au fost prezenți la defilarea de la Arcul de Triumf din Capitală. În special copiii au fost fascinați. Militarii români au defilat în cadență perfectă. Un moment anume a stârnit senzație de Ziua Națională!

Blindate, trupe speciale, veterani din teatrele de operațiuni, militari în cadență perfectă. Românii prezenți la parada de Ziua Națională s-au bucurat în fiecare moment. Este impresionantă această sărbătoare, pe sub Arcul de Triumf. Au avut totuși o surpiză de zile mari. Nu vezi așa ceva în fiecare zi.

Au făcut senzație de Ziua Națională! Imagini cu măștile lor anti-covid circulă în toată lumea

Asociația Tradiția Militară a participat și la această mare sărbătoare, așa cum fac de mai bine de 15 ani. Ei sunt  cel mai vechi nucleu de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România. Participă încă din 2004 la parade și evenimente istorice, peste tot în țară, dar și în alte zece țări.

Anul acesta, ei au defilat cu măști de protecție care au făcut senzație. Fiecare avea desenată o mustață! Desigur au făcut deliciul celor prezenți la paradă.

Cine sunt cei din Asociația Tradiția Militară

Asociația Tradiția Militară (ATM) a participat la Antrenamentul Întrunit din Poligonul Ghencea, la repetițiile pentruParada Militară Națională de 1 Decembrie.

Nivelul de instrucție al reconstituitorilor ATM a permis admiterea acestora la Repetiția Generală de la Arcul de Triumf.

În paralel, membrii aTM efectuează și separat, în fiecare zi, ședințe de Instrucție pentru paradă. Prin efortul lor voluntar să onoreze memoria înaintașilor care au făurit România Mare.

ATM folosește uniforme de epocă ”riguros conforme celor originale”, în baza unei minuţioase consultări a arhivelor.

Tot echipamentul şi replicile de armament au fost procurate pe cheltuială proprie, iar o parte din echipament este formată din piese autentice.

Detașamentul Asociației Tradiția Militară face aproape săptămânal stagii de instrucţie militară, de front şi tactică, conform regulamentelor şi uzanţelor din timpul epocilor evocate. În felul acesta, evoluţiie sale sunt o reprezentare fidelă a istoriei militare.