Imagini înfiorătoare: opt persoane strivite de un acoperiș dărâmat de elicopter angajat pentru a anima o petrecere de copii

Imagini înfiorătoare: opt persoane strivite de un acoperiș dărâmat de elicopter angajat pentru a anima o petrecere de copii
Opt persoane au fost strivite de un pilot de elicopter nepriceput care a survolat o petrecere pentru copii pentru a arunca dulciuri, provocând prăbușirea acoperișului unui stadion. De asemenea, cinci copii au fost răniți.

Incidentul sinistru s-a petrecut în Thailanda, unde o familie  a avut ideea de a angaja un pilot de elicopter să survoleze cu aparatul de zbor petrecerea copiilor, pentru a-i surprinde aruncând, din aer, flori și dulciuri. A fost angajat un elicopter al marinei militare ca să facă un ciubuc.

Opt persoane, între care cinci copii, au fost rănite sâmbătă în Thailanda, când un elicopter militar angajat să survoleze o petrecere pentru copii a provocat prăbușirea acoperișului unui stadion, peste petrecăreți.

Elicopterul marinei thailandeze a zburat la joasă înălțime pentru a împrăștia flori și dulciuri pentru copiii care sărbătoreau un eveniment de Ziua Națională a Copilului, dar curenții de aer generați de palele aparatului de zbor au culcat la pământ două corturi și au provocat prăbușirea acoperișului unui stadion, acoperiș construit pe un schelet de oțel.

Una din victime, în stare gravă, cu gâtul rupt

Nareerat Khumkana, în vârstă de 58 de ani, a fost victima rănită cel mai grav. Femeia a fost transportată la spitalul Prapokklao din apropiere, în sud-estul Thailandei, cu gâtul rupt și o tăietură la cap, potrivit presei locale citate de Daily Mail.

În clipurile surprinse la sinistrul incident și care au început să circule pe internet se vede cum elicopterul marinei ajunge la evenimentul organizat de Ziua Națională a Copilului în estul Thailandei. Apoi participanții au fost văzuți dându-se la o parte în timp ce elicopterul zguduia corturile în care se distrau aceștia, în timp ce împrăștia dulciuri.

Armata a organizat survolul, ca să facă o surpriză copiilor

The Bangkok Post a relatat că biroul municipal local Tha Chang a cerut Comandamentului de apărare a frontierelor Chanthaburi și Trat al marinei să organizeze survolul. Primarul din Tha Chang, Tawatchai Chantakit, a declarat într-o conferință de presă de după-amiază că municipalitatea va despăgubi în totalitate persoanele rănite.

De asemenea, un purtător de cuvânt al marinei și-a prezentat scuzele în numele comandantului-șef, amiralul Choengchai Chomchoengpaet, și a transmis că acesta a ordonat distribuirea de ajutoare financiare și medicale. Tha Chang este o municipalitate din districtul Tha Muang din provincia Chanthaburi din sud-estul Thailandei, la granița cu Cambodgia.

Nu e primul incident de acest fel în Thailanda. În 2017, un avion de vânătoare Jas 39 s-a prăbușit în timpul unui spectacol aerian organizat de Ziua Copilului în provincia Songkhla, în sudul Thailandei, în timpul unui survol organizat de Forțele Aeriene Regale Thailandeze.

Recomandarile noastre