„Îmblânzirea scorpiei”, premieră la naționalul timișorean

„Îmblânzirea scorpiei”, premieră la naționalul timișorean
Ca urmare a cererii mari de bilete pentru spectacolul „Îmblânzirea scorpiei”, a cărui premieră este programată la finele lunii iunie, Naționalul timișorean a mai programat o reprezentație.

Premiera spectacolului „Îmblânzirea scorpiei” va avea loc joi, 30 iunie. Teatrul Național din Timișoara completează programul de spectacole al lunii iunie cu o reprezentație suplimentară a aceluiași spectacol, programată miercuri, 29 iunie, de la ora 19, în Sala 2 TNTm. Cele două reprezentații cu „Îmblânzirea scorpiei” vor închide stagiunea 2021-2022.

Spectacolul „Îmblânzirea scorpiei”, în traducerea, adaptarea și regia artistică a lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan, îi reunește în distribuție, într-un spectacol exploziv, pe actorii Teatrului Național Flavia Giurgiu, Matei Chioariu, Ion Rizea, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Claudia Ieremia, Andrei Chifu, Marin Lupanciuc, Darius Zet, Romeo Ioan și Cristina König, cărora li se alătură foarte tinerii Tania Ionescu, Cristina Chiperi, Oana Iovița, Teodor Caus, Otniel Floruț și Vlad Vajdovici, masteranzi ai departamentului actorie al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul UVT.

Textul lui Shakespeare, jucat pe toate marile scene ale lumii

Așa cum știți, „Îmblânzirea scorpiei” este o comedie de William Shakespeare despre care se crede că a fost scrisă între 1590 și 1594 și a fost publicată prima dată în 1623 în prima ediție a operelor complete ale Bardului, First Folio. Subiectul a fost reluat pe toate marile scene ale lumii, și a fost și ecranizat cu distribuții de excepție, de marile case film, de-a lungul timpului.

Povestea se întâmplă în Padova, Italia. Momentul? Ieri, astăzi, mâine, oricând. Problema e că Batista vrea să-și negocieze fetele, inclusiv pe Catarina. Dar cine s-o ia pe Catarina cu limba ei ascuțită și cu manierele ei îngrozitoare? Catarina, cea care n-are chef de macho-isme, de atitudine patriarhală? Se știe: fug toți de Catarina unde văd cu ochii.

Și în sfârșit apare Petrucchio, un pic cool, un pic afumat, un pic genul „sunt călare pe situație chiar dacă nu știu încotro mă-ndrept” și intră în meciul cu deja celebru de recalcitranta Catarina. Tot ce ne rămâne este să sperăm că metodele lui „didactice” (mai degrabă încadrabile în Codul Penal la capitolul „rele tratamente”) nu vor fi vătămat pe nimeni și să decodăm în cheia comediei o lume care este foarte, foarte aproape de noi.

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului „Îmblânzirea scorpiei” pot fi achiziționate de la Agenția de bilete „Mărășești” a Teatrului Național din Timișoara, str. Mărășești nr. 2, tel. 0256 201 117, orar marți – duminică, între orele 11-19 și online, pe www.tntimisoara.com.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre