În Postul Paștelui să învățăm să gătim fără ulei. Iată cu ce îl putem înlocui

În Postul Paștelui să învățăm să gătim fără ulei. Iată cu ce îl putem înlocui
Potrivit specialiștilor, uleiul, alături de sare și zahăr sunt inamicii sănătății. Pentru că suntem în Postul Paștelui, să încercăm să preparăm mâncarea cu cât mai puțin ulei sau chiar deloc.

Din ce în ce mai mulți cercetători trag un semnal de alarmă asupra consumului de grăsimi. Ce gust poate avea o mâncare fără ulei?

În Postul Paștelui să învățăm să gătim fără ulei. Iată cu ce îl putem înlocui

În ultima perioadă, au început să apară tot felul de rețete culinare fără grăsime sau folosind tot mai puțin ulei. Experții în alimentație spun că cel mai bun tip de ulei rămâne cel de măsline, care este un excelent antioxidant, reduce colesterolul și contribuie la o dietă sănătoasă.

Sigur, consumul de grăsimi este foarte important pentru ca organismul să funcționeze la capacitate maximă, însă uleiul se poate înlocui cu alte produse. Care sunt la fel de eficiente. Metoda de a găti fără ulei nu este de ieri, de azi, ci a fost folosită de secole. Dar, păstrați uleiul de măsline doar atunci când aveți nevoie cu adevărat.

Folosiți zeamă de lămâie

Unul dintre ingredientele care vă sunt de folos să gătiți sănătos și să aveți aceeași aromă la mâncare este zeama de lămâie. Mai ales cât privește gătitul peștelui. În plus, zeama de lămâie permite produselor să nu se lipească. Dar pentru a găti cu suc de lămâie e important să folosiți tigăi de calitate, care sunt antiaderente.

O altă variantă pentru a evita uleiul, este să folosiți apă, în care să adăugați ierburile și condimentele care vă plac mai mult. O savoare deosebită o dă combinația de mentă cu cimbru. Mâncarea gătită la cuptor este deosebit de gustoasă dacă veți folosi în loc de ulei puțin vin, apă sau bulion. În plus, veți elimina și calorii.

Gătiți la aburi

De asemenea, specialiștii vă recomandă să gătiți la aburi. Legumele își vor îmbunătăți textura și își păstra vitaminele, iar carnea este mult mai moale. Și fripturile la grătar se pot găti fără ulei, iar în acest sens trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă sau ceramică și astfel carnea nu se va lipi de tigaie.

Același lucru este valabil și pentru cârnați, pe care îi puteți face cu puțină apă și vin. Alimentele care sunt pregătite, nu le mai încălziți în baie de aburi, ci introduceți tot la cuptor. Chiar și omleta se poate găti fără ulei, folosind doar puțină apă.

Sursă foto: ego

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre