Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete delicioase pentru masa de Revelion. Trucuri pentru a pregăti cele mai bune ouă umplute

Rețete delicioase pentru masa de Revelion. Trucuri pentru a pregăti cele mai bune ouă umplute
Mai sunt doar câteva zile și vom intra în noul an, iar gospodinele se întrec în a pregăti feluri de mâncare extraordinare.

Nu mai aveți idei pentru masa de Revelion? Iată două preparate culinare care vor încânta oaspeții: ouă umplute și chifteluțe de pui la cuptor.

Rețete delicioase pentru masa de Revelion. Trucuri pentru cele mai bune ouă umplute

Pentru a pregăti cele mai extraordinare ouă umplute de Anul Nou, aveți nevoie de 5 ouă mari, 1 castravete murat, 10 capere conservate în sare, 120 de grame de maioneză, pătrunjel tocat, după gust și nu în ultimul rând pește.

Mod de preparare

Pentru a obține cele mai gustoase ouă umplute, se recomandă să folosiți pasta de macrou. Fierbeți ouăle, lăsați la răcit, tăiați în jumătate, apoi scoateți gălbenușurile. Veți realiza zece bucăți de ouă umplute. Dacă aveți macrou din conservă, stoarceți bine să se scurgă de ulei. Dacă alegeți macrou proaspăt, dați prin robotul de bucătărie.

Castravetele se taie în cubulețe cât mai mici și se adaugă caperele. Presărați puțină sare peste castraveți și capere, apoi o linguriță cu pătrunjel tocat mărunt. Toate ingredientele se vor pune într-un blender și la final se amestecă cu maioneză. Tot ce mai aveți de făcut este să umpleți ouăle cu această minunată pastă.

O rețetă de maioneză fără ouă, simplă, sănătoasă și de făcut în 2 minute o puteți găsi aici.

Chifteluțe de pui la cuptor

O altă rețetă delicioasă pentru masa de Revelion sunt chifteluțele de pui la cuptor. Ingredientele necesare sunt 400 g pulpe de pui coapte, 3 ouă, două linguri cu iaurt degresat, 70 g dovlecei cruzi rași și o ceapă mică. Dar și 2 căței de usturoi, o felie de pâine înmuiată în lapte, 60 g ardei copți, ulei de măsline, susan pentru tăvălit, sare, piper.

Mod de preparare

Tăiați carnea în bucăți și dați prin robotul de bucătărie. Apoi amestecați cu restul ingredientelor și mixați cât mai bine pentru a obține o compoziție omogenă. Formați biluțe și dați prin făină și susan. Puneți la cuptor pe o hârtie pentru copt și stropiți cu puțin ulei de măsline.

Sursă foto: foodieopedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre