Remedii minune cu coji de ouă. Tratează boli, dar desfundă și țevile

Remedii minune cu coji de ouă. Tratează boli, dar desfundă și țevile
Nu doar ouăle sunt o minune pentru organism, ci și cojile acestora. De aceea, nu trebuie aruncate, pentru că sunt de mare ajutor în tratarea multor maladii.

Din cele mai vechi timpuri, coaja de ou este considerată cel mai bun remediu pentru a trata lipsa de calciu. Dar beneficiile acesteia sunt mult mai multe.

Remedii minune cu coji de ouă. Tratează boli, dar desfundă și țevile

Persoanele care suferă de spasmofilie, au la îndemână o rețetă excelentă pe bază de coji de ouă. Luați coaja de la patru ouă și uscați câteva zile. Mărunțiți cât puteți de bine până devin foarte fine și adăugați zeama de la două lămâi și aceeași cantitate de miere. Amestecul se va lăsa la macerat timp de trei zile. Se consumă o linguriță înainte de mesele principale. Tratamentul se face o lună. Nu administrați mai mult, întrucât calciul se poate depune pe oase, sub formă de ciocuri.

Fortifică smalțul dentar

Sunt foarte puțini cei care știu că tot coaja de ou reușește să fortifice smalțul dentar atunci când este aplicată pe dinți sub formă de pastă.

Dacă ați avut fracturi, pentru grăbirea procesului de vindecare, puneți o linguriță cu pulbere din coji de ouă într-un pahar cu apă plată. Consumați imediat, înaintea ca pulberea să se depună pe fundul paharului. Se administrează de trei ori pe zi, până ce ghipsul va fi scos.

Cel mai bun îngrășământ natural

Dar cojile de ouă sunt un exceptional supliment natural de calciu și minerale, care acționează ca un îngrășământ.  În acest caz, pisați cât mai bine cojile de ou până capătă consistența făinii. Presărați pur și simplu peste pământul plantelor, apoi stropiți cu puțină apă. Efecte maxime se văd la răsaduri.

Tot praful fin râșnit al cojilor este și un detergent bun pentru bucătărie. Veți putea curăța orice suprafață fără probleme. Nu în ultimul rând, cu ajutorul cojilor de ouă veți putea desfunda țevile, împiedicând acumularea depunerilor.

Sursă foto: la taifas