În sâmbăta „Moșilor de vară” îi pomenim pe toți ai noștri, plecați în veșnicie

În sâmbăta „Moșilor de vară” îi pomenim pe toți ai noștri, plecați în veșnicie
Astăzi, 19 iunie, în ajunul marii sărbători Pogorârea Sfântului Duh, creştinii prăznuiesc Moşii de vară. Este sâmbătă în care ne rugăm și îi pomenim pe toți cei dragi nouă, plecați în veșnicie.

În sâmbăta Moșilor de vară, în toate bisericile ortodoxe sunt oficiate slujbe de pomenire a tuturor celor plecați în Împărăția Domnului. Biserica a ales pentru pomenirea morţilor ziua de sâmbătă, deoarece aceasta este ziua în care Iisus Hristos a sălăşluit în mormânt şi a propovăduit celor din iad.

Cimitirele sunt pline de flori și candele aprinse, iar creștinii împart pomeni oamenilor nevoiași și se roagă lângă crucile celor din familie, care-și dorm spmnul de veci.

Preotul paroh Emil Cărămizaru, de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din București, ne-a trimis astăzi o poezie scrisă de el pentru cinstirea bunicilor, părinților, străbunicilor și a tuturor celor dragi care au plecat în veșnicie. E alinare pentru suflet și cinstire pentru morții noștri.

STRĂMOȘII

Protopărinți, părinți,

Bunici și străbunici,

Noi suntem trup

Din lutul trupurilor voastre!

 

Iar lutul pururi e duhovnicesc,

Căci din țărână se

preface-n Cer,

Și înțelepții astăzi tălmăcesc,

Vigoarea inimilor voastre

ca de fier…

 

Curajul vostru a

clădit o țară,

Prin sânge ați ținut

credința vie-

Biserica lui Dumnezeu

ca pe-o comoară,

Și veșnic mărturia voastră este vie…

 

Vă mulțumim strămoșii noștri dragi,

Prin voi privim spre

viitorul sfânt,

Îngenunchind acum

pe foi de fagi,

Făgăduim credință pe pământ!

Preot Emil Cărămizaru🙏

Biserica rămâne în topul încrederii românilor

În urma unui sondaj realizat de INSCOP, 64% dintre cei chestionaţi au declarat că au încredere multă și foarte multă în Biserică.

Pe primul loc, cu un procent de 69,7%, se află Armata. Pe locul 2 este Biserica, cu 64 de procente. Pe următoarele poziții se situează Academia Română cu 53,7% încredere multă și foarte multă, respectiv Uniunea Europeana cu 51,1% încredere multă și foarte multă.

Sondajul de opinie „Barometrul Securității Energetice, editia a III-a, iunie 2021” a fost realizat de INSCOP Research.

Datele au fost culese prin interviuri telefonice în perioada 4 – 13 mai 2021, volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1056 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Afecțiuni tratate cu sare. Celulita, printre ele

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp