Spectacolele live vor fi prezentate publicului în sălile şi în foaierul teatrului, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, în curtea interioară a librăriei Art+Design şi la Muzeul Sadoveanu.

Programul festivalului include producţii româneşti regizate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Mihai Măniuţiu, Florin Piersic Jr., Bobi Pricop, Ada Milea, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, dar şi din Austria, Germania, Franţa, Italia, Islanda, Japonia, Georgia, Rusia, Marea Britanie. Pe lângă acestea, în festival au fost selectate spectacole din străinătate, care vor fi difuzate online şi vor avea subtitrare în limba română.

Deschiderea FIPTI va fi făcută de spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” intitulat „Live”, care se joacă la Sibiu, pe scenă, cu public în sală, și va fi transmis live în timp real. El poate fi vizionat online, pe laptopul personal, pe baza unui bilet electronic cumpărat de pe „scena digitală”. Pentru toate celelalte spectacole online, vizionarea este gratuită.

Festivalul include și un spectacol în premieră

Vineri şi sâmbătă, Compania „PasParTout” din Germania va susţine în foaierul Teatrului „Luceafărul” spectacolul muzical nonverbal „RaTaTa Fanfara rozătoarelor”. Accesul se face în limita locurilor disponibile.

Tot vineri seara se poate urmări online spectacolul „Cenuşăreasa”, realizat de Silviu Purcărete la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti. De la ora 20,00 e disponibilă versiunea în limba engleză a aceleiași producţii.

Conform organizatorilor, pentru cei foarte prinşi cu alte treburi există secţiunea de teatru radiofonic – pe www.luceafarul-theatre, secţiunea FITPTI şi eteatru.ro. Aceştia au la dispoziţie o listă cu 18 spectacole, pentru categorii de public variate.

Duminică seara, Teatrul „Luceafărul” prezintă premiera „Frumoasa din pădurea adormită”, iar marţi seara e programat spectacolul-concert „Oraşul”, cu participarea lui Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, care formează trupa Fără zahăr. Biletele se pot achiziţiona de la casieria Teatrului sau de pe platforma bilet.ro.

Sursa foto: Facebook

Azi, Ciprian Marica o face lată la malul mării. Împlinește 35 de ani!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri