Începe Maratonul Teatrului Independent, la București

 Începe Maratonul Teatrului Independent, la București
Un număr de 20 de spectacole noi vor fi prezentate la Teatrul Apropo şi la teatre partenere, dar şi online, pe www.bfringe.ro. Ediţia 2021 pune accentul pe spectacole de teatru şi dans, formule hibride, inter sau transdisciplinare, performance-uri sau spectacole imersive.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent se va desfăşura în perioada 15 – 24 octombrie.

„În contextul actual, în care organizatorii de evenimente culturale trebuie să prioritizeze siguranţa şi sănătatea echipelor şi ale publicului, ediţia de anul acesta a festivalului va avea loc într-o varietate de formule de prezentare, de la spectacole care se vor juca cu public, în sală, într-o formulă restrânsă, sau care vor fi transmise în regim de Live Streaming (cu/fără public), la spectacole care vor fi preînregistrate şi difuzate online”, precizează organizatorii.

Maratonul Teatrului Independent

Selecţia spectacolelor a fost realizată de criticii de teatru Oltiţa Cîntec, Cristina Modreanu şi Cristiana Gavrilă, iar juriul de premiere pentru spectacolele aflate în competiţie este format din Ioana Barbu – actriţă, Cristian Bajora – regizor şi producător, Florentina Bratfanof – director de casting.

„Obiectivul pentru acest an este de a reda creatorilor independenţi bucuria de a fi împreună, de a comunica, de a relua legătura vie cu publicul şi, în ciuda tuturor piedicilor întâmpinate în contextul actual, ne-am străduit să găsim o formulă – Live Streaming cu public, dar şi online, care să permită contactul uman atât de necesar”, a declarat directorul Teatrului Apropo, dramaturgul şi regizorul Radu Popescu. El este și iniţiator al festivalului.

Programul complet festivalului poate fi consultat pe www.bfringe.ro. Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook şi Mystage. Organizatorii informează că accesul la reprezentaţiile cu public se face doar în baza unui certificat verde valid, care să ateste vaccinarea completă sau trecerea prin boală, capacitatea maximă de ocupare a locurilor fiind de 50%.