Incredibil ce argument a invocat un criminal condamnat la închisoare pe viață pentru a fi eliberat! E unic în istorie!

Incredibil ce argument a invocat un criminal condamnat la închisoare pe viață pentru a fi eliberat! E unic în istorie!
Un tribunal din Iowa a constatat că un criminal condamnat la închisoare pe viață ar putea fi eliberat, după ce a decedat și apoi a revenit la viață.

Ce înseamnă, de fapt, împlinirea unei condamnări pe viață în închisoare? Un prizonier susține că și-a servit sentința pe viață, după ce a decedat și apoi a revenit la viață.

Judecătorii i-au respins cererea săptămâna aceasta

Benjamin Schreiber susține că și-a servit sentința pe viață. El a adus un argument ciudat unei instanțe de apel din Iowa. Prizonierul a spus că, atunci când a murit pentru scurt timp în 2015 și-a îndeplinit obligația față de stat. El a cerut grupului de trei judecători să-l lase să-și continue viața, în libertate.

„Schreiber fie este încă în viață, caz în care trebuie să rămână în închisoare, fie este de fapt mort, caz în care această contestație este discutabilă”, a scris judecătorul Amanda Potterfield pentru instanță.

Deținutul decedat a înviat la spital

Domnul Benjamin Schreiber, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat pentru crimă. Acesta a ucis unui bărbat cu mânerul unui topor în anul 1996. El a depus mai multe contestații, toate fiind respinse. În 2018 a susținut în instanța din județul Wapello că a fost resuscitat împotriva voinței sale și că, pentru că a înviat, „sentința sa a expirat”.

În martie 2015, domnul Schreiber, deținut la penitenciarul de stat din Iowa, a fost transportat de urgență la un spital. El a avut convulsii și febră mare, care au dus la un deces temporar. 

De-a lungul istoriei, închisoarea pe viață a fost legată de pedeapsa cu moartea. A devenit treptat o pedeapsă alternativă pentru cele mai grave infracțiuni. Totuși, scopul inițial al acestei substituiri nu a fost să ușureze situația persoanei condamnate. 

Dimpotrivă, în concepția medievală, care s-a păstrat mai multe secole, închisoarea pe viață, combinată cu muncă silnică și izolare, ar fi văzută de infractori drept o pedeapsă mai grea decât pedeapsa cu moartea.

Sursă: nytimes.com

După aproape un deceniu de relație, le e greu să trăiască despărțiți. Îi va reuni Adela?