Ceasul lui Adolf Hitler a fost făcut în anul 1933 și vândut la o casă de licitație din Maryland, SUA, pentru suma de 1,1 milioane de dolari.
Incredibila poveste a ceasului lui Adolf Hitler. Soldatul care l-a purtat s-a sinucis la o săptămână după „der Führer”
Acest obiect extrem de important pentru Hitler a fost scos la licitație de Alexander Historical Auctions dar, potrivit The Washington Post, s-a vândut sub valoarea reală a acestui obiect extrem de bine lucrat. Ceasul este un exemplar Andreas Huber din aur, opera unui manufacturier din Munich, care ar fi lucrat la curtea regală din Bavaria.
Potrivit istoricilor, e posibil ca Hitler să fi primit acest obiect pe 20 aprilie 1933, de ziua de naștere, când ar fi împlinit 44 de ani. Un moment special pentru Hitler, căruia i s-a oferit și cetățenia onorifică de la autoritățile din Bavaria.
Un soldat francez l-a luat ca amintire
După ce Germania nazistă a fost înfrântă, ceasul a ajuns în munții bavarezi, unde se spune că Hitler ar fi avut un adăpost. La un moment dat, un soldat francez l-ar fi luat ca amintire de război, intrând în posesia obiectului după doar o săptămână de când Hitler și iubita sa, Eva Braun, s-au sinucis la Berlin, spune History. O săptămână mai târziu, ostașul care alesese să poarte bijuteria și-a pus și el capăt zilelor.
Cei care au descoperit ceasul la acele vremuri spuneau că bijuteria e blestemată și arată ora morții celui care alege să-l poarte. Alte legende care au circulat spuneau că cineva ar fi îmbibat curelele ceasului în otravă, iar cel care îl purta înnebunea în scurt timp.
La nunta cu Hitler, Eva a purtat o rochie neagră
Istoricii spun că după petrecerea pe care a făcut-o când a împlinit 56 de ani, Hitler i-a cerut Evei Braun să plece cu ultimul avion la Berlin, dar ea a refuzat. Atunci a înțeles cât de mult îl iubește și a sărutat-o prima dată în public. Tot în acel moment a decis să se însoare cu ea. Evenimentul s-a petrecut tot în același an, într-un buncăr, iar Eva a ales să poarte o rochie neagră. Se crede că era rochia care-i plăcea conducătorului cel mai mult…
Sursă foto: wikipedia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook