Incredibila poveste a ceasului lui Adolf Hitler. „A arătat ora morții”

Incredibila poveste a ceasului lui Adolf Hitler. „A arătat ora morții”
Se spune că nu l-ar fi purtat niciodată, dar a avut mereu grijă de acest obiect. Cum arată ceasul lui Hitler.

Ceasul lui Adolf Hitler a fost făcut în anul 1933 și vândut la o casă de licitație din Maryland, SUA,  pentru suma de 1,1 milioane de dolari.

Incredibila poveste a ceasului lui Adolf Hitler. Soldatul care l-a purtat s-a sinucis la o săptămână după „der Führer”

Acest obiect extrem de important pentru Hitler a fost scos la licitație de Alexander Historical Auctions dar, potrivit The Washington Post, s-a vândut sub valoarea reală a acestui obiect extrem de bine lucrat. Ceasul este un exemplar Andreas Huber din aur, opera unui manufacturier din Munich, care ar fi lucrat la curtea regală din Bavaria.

Potrivit istoricilor, e posibil ca Hitler să fi primit acest obiect pe 20 aprilie 1933, de ziua de naștere, când ar fi împlinit 44 de ani. Un moment special pentru Hitler, căruia i s-a oferit și cetățenia onorifică de la autoritățile din Bavaria.

Un soldat francez l-a luat ca amintire

După ce Germania nazistă a fost înfrântă, ceasul a ajuns în munții bavarezi, unde se spune că Hitler ar fi avut un adăpost. La un moment dat, un soldat francez l-ar fi luat ca amintire de război, intrând în posesia obiectului după doar o săptămână de când Hitler și iubita sa, Eva Braun, s-au sinucis la Berlin, spune History. O săptămână mai târziu, ostașul care alesese să poarte bijuteria și-a pus și el capăt zilelor.

Cei care au descoperit ceasul la acele vremuri spuneau că bijuteria e blestemată și arată ora morții celui care alege să-l poarte. Alte legende care au circulat spuneau că cineva ar fi îmbibat curelele ceasului în otravă, iar cel care îl purta înnebunea în scurt timp.

La nunta cu Hitler, Eva a purtat o rochie neagră

Istoricii spun că după petrecerea pe care a făcut-o când a împlinit 56 de ani, Hitler i-a cerut Evei Braun să plece cu ultimul avion la Berlin, dar ea a refuzat. Atunci a înțeles cât de mult îl iubește și a sărutat-o prima dată în public. Tot în acel moment a decis să se însoare cu ea. Evenimentul s-a petrecut tot în același an, într-un buncăr, iar Eva a ales să poarte o rochie neagră. Se crede că era rochia care-i plăcea conducătorului cel mai mult…

Sursă foto: wikipedia