Inedit. Expoziție de scaune care te îndeamnă să citești

Inedit. Expoziție de scaune care te îndeamnă să citești
Holul central al Bibliotecii Universității Politehnica din Timișoara prezintă a cincea ediție a expoziției „Sit With Me”. Lucrările prezentate au un mesaj aparte.

Realizată de studenții anului 6 ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara, ca proiecte aferente materiei „Amenajări interioare”, scaunele sunt, de fapt, o invitație la lectură.

În cadrul proiectului de arhitectură de interior, studenții, coordonați de cadrele didactice Cristina Povian și Camil Milincu, și-au propus realizarea unui obiect de stat de mici dimensiuni, ergonomic și menit să asigure confortul necesar lecturii într-o bibliotecă sau acasă.

Când vine vorba de a sta și a citit o carte,  contează, la fel de mult ca și subiectul paginilor, confortul locului în care are loc lectura. Un scaun sau un fotoliu incomod va determina cititorul să își reducă timpul de lectură. Ba chiar nu îl va lăsa să se concentreze suficient de bine, fie că e vorba de lectura unor cursuri sau  a unei cărți de beletristică.

Până când puteți testa scaunele pentru lectură

Studenții au fost provocați să-și dea frâu liber imaginației și să creeze scaune care să se încadreze în tematica ediției din acest an – „Sit With Me in a Library”, fie că este biblioteca de acasă sau de la universitate. Forma, culorile, materialele au fost lăsate la latitudinea studenților, astfel încât a rezultat o mare diversitate de modele, din lemn, metal, carton, polistiren, plexiglas, sfori, plastic, țevi și chiar licheni.

În cadrul vernisajului, care a reunit 40 de exponate, studenții și-au prezentat realizările, conceptul de la care au plecat, dificultățile pe care le-au întâmpinat în realizarea acestora. Astfel, timișorenii și nu numai, sunt invitați să viziteze expoziția celor 40 de scaune și să le probeze.

Nu peste mult timp, probabil, unele din ele vor fi produse și puse în vânzare de  tinerii arhitecți, astfel că, piese unicat sau de serie mică,  aceste scaune își vor putea găsi locul în casele amatorilor de artă și lectură.

Expoziția va putea fi vizitată până la finele acestei luni.