Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, unul din primele centre pentru tratarea cancerului, din Europa, a fost fondat în anul 1929.

La inaugurarea de vineri, managerul Institutului Oncologic, șef lucr. dr. Cătălin Vlad, a vorbit despre scopul în sine al investiției în favoarea pacienților:

Institutul are drept obiectiv îmbunătățirea continuă a serviciilor de îngrijire și a rezultatelor în tratamentul pacienților oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar și prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelență în oncologie existente la nivel european”.

Investiția în noua clădire, de circa 29 de milioane de lei, realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătății, va permite realizarea procedurii de transplant medular (transfer de măduvă) și la Cluj-Napoca, astfel încât bolnavii din partea de vest, nord-vest să nu mai fie nevoiți să vină la București sau să plece în străinătate.

Clinica de hematologie inaugurată vineri la Institutul Oncologic din Cluj dispune de 56 de paturi pentru spitalizare continuă, repartizate la parter și la cele trei etaje, astfel: parter: 7 paturi; etajul 1: 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi și 2 saloane cu 2 paturi); etajul II: 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi și 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie și Terapie Intensivă); etajul III: 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular și 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant). Clinica mai dispune de șapte paturi pentru servicii medicale prestate în regimul spitalizării de zi.

Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcționează în prezent în Secția de Hematologie a IOCN, adică nouă medici, un psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri și personalul auxiliar.

Pepe va semna cu o altă televiziune? Ce s-a întâmplat la Antene

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp