Înghețata a ajuns medicament pentru cea mai răspândită afecțiune din lume. Trebuie să încercați asta

Înghețata a ajuns medicament pentru cea mai răspândită afecțiune din lume. Trebuie să încercați asta
În plină vară, nimic nu se compară cu o înghețată. Puțini sunt cei care știu că acest minunat desert are efecte benefice asupra sănătății.

Se spune că nici un alt desert nu e mai iubit mai mult ca înghețata. De ce trebuie să o consumăm și în ce cantitate.

Sunteți stresați? Mâncați înghețată. Ajută organismul să se relaxeze și calmează sistemul nervos

Potrivit oamenilor de știință, înghețata nu doar că satisfice cele mai rafinae gusturi, ci reușește să ne ajute să ne păstrăm organismul sănătos, având rolul de a ne calma sistemul nervos, datorită conținutului de calciu, fosfor, magneziu și multe alte vitamine.

Mai mult, specialiștii susțin că odată ce veți mânca înghețata, este activată și trombotonina, un hormon care de asemenea înlătură stările nervoase. Nu în ultimul rând, triptofanul din lapte, fiind considerat un tranchilizant natural, are rolul de a sprijini sistemul nervos să se relaxeze.

Înghețata naturală reduce riscul apariției hipertensiunii arteriale

Dar beneficiile înghețatei nu se opresc aici. Cei care o consumă în cantități mici, vor observa că se reduce senzația de foame și vor avea mult mai multă energie. De asemenea, spun oamenii de știință, înghețata naturală reușește să țină hipertensiunea arterial la distanță și alungă inflamarea arterelor. Chiar dacă pare greu de crezut, dar înghețata nu declanșează apariția răcelilor, întrucât se adaptează temperaturii interne și ajunge în esofag la o temperatură optimă.

Nutriționiștii recomandă înghețata de vanilie

Toate aceste beneficii le oferă organismului doar înghețata obținută din produse naturale. Un astfel de produs care vă va fi de mare folos este înghețata de vanilie. Pentru a obține un astfel de produs aveți nevoie de câteva ingrediente: 350 g smântână, cinci ouă, 150 g zahăr și un baton de vanilie.

Pentru început se amestecă cât mai bine gălbenușurile cu zahărul. Ușor, ușor se va adăuga smântâna, apoi vanilia, care va fi tăiată mărunt. La final, se vor pune albușurile bătute spumă. Se va depozita în vase speciale și se va introduce pentru câteva ore la congelator.

Sursă foto: protv