Înghețata copilăriei. Cu această rețetă, nu veți da greș niciodată

Înghețata copilăriei. Cu această rețetă, nu veți da greș niciodată
La cornet, pe băţ, sandviş, vafă, cupă sau la pahar, nimic nu spune nu unei înghețate minunate. Iată o rețetă care vă va duce pe culmile plăcerii.

În perioada caldă a anului, o înghețată cu gust de cacao, ciocolată, caramel, vanilie sau fructe e tot ce aveți nevoie pentru o vară perfectă.

Înghețata copilăriei. Cu această rețetă, nu veți da greș niciodată

Pentru a pregăti această înghețată cu care ne așteptau bunicii, aveți nevoie de următoarele ingrediente:  1 l lapte,  6 ouă, 250 g zahăr, 1 plic cu zahăr vanilinat, cacao (opţional). Pentru început mixați albușurile până veți obține o spumă tare. Puneți apoi zahărul şi aromele amestecând în continuare.

La final se adaugi și gălbenuşurile frecate, dar și cacao, dacă preferați. Fierbeți laptele și adăugați această compoziție și mai lăsați câteva minute pe foc. La final, împărțiți în mai multe recipiente și lăsați să răcească, apoi introduceți la congelator. Gustul este cu adevărat desăvârșit.

Înghețată de vanilie

Și tot bunicile noastre pregăteau și o excelentă înghețată de vanilie din următoarele ingrediente: 500 ml smântână dulce, 250 ml lapte, 150 g zahăr, 6 gălbenușuri mari, 3,5 ml esență de vanilie, o păstaie de vanilie, un vârf de sare. Încălziți bine laptele, adăugați zahărul, sarea și jumtătate din smântână.

Păstaia de vanilie se taie în două și se pun semințele în lapte, apoi și păstaia. Când zahărul s-a topit, opriți focul și lăsați la răcit. Cele șase gălbenușuri se bat bine într-un bol mare și peste ele se toarnă ușor compoziția care s-a răcit. Amestecați până când amestecul devine omogen, turnați într-o cratiță și puneți la încălzit, la foc mediu.

Când crema s-a îngroșat, luați de pe foc. Într-un bol mai mare se pune restul de smântână, crema încălzită mai vreme, care ulterior a fost strecurată, extractul de vanilie. Amestecați în continuare. Lăsați la răcit. Turnați amestecul într-un recipient care se închide ermetic și depozitați la congelator. Înghețatele făcute în casă sunt cel mai bun desert cu care vă puteți încânta familia și prietenii.

Sursă foto: studiocasa

Recomandarile noastre