Simona Ionescu / Redactor Șef

Instagram ia o decizie majoră. Va restricționa mesajele

Instagram ia o decizie majoră. Va restricționa mesajele
Suntem dependenți de rețelele sociale, și, de foarte multe ori, cu acordul sau fără știința părinților, minorii au și ei conturi. Rețele sociale înseamnă socializare, după cum le spune numele, adică interacțiune cu alte persoane. Cunoscute sau necunoscute. Nu întotdeauna persoanele noi sunt bine intenționate. De aceea se impun măsuri.

Platforma de socializare Instagram ia o decizie majoră. Aceasta va începe să restricționeze mesajele directe între adolescenți (minori) și adulții pe care nu îi urmăresc pe rețea. Măsura face parte din cele mai noi  actualizări prezentate marți și care vizează sporirea siguranței tinerilor, relatează The Hill.

Astfel, adulții care vor încerca să trimită mesaje unui copil care nu îi urmărește vor primi o notificare care îi informează că nu pot face acest lucru, potrivit Instagram.

Oficial, Instagram permite doar înregistrarea utilizatorilor care au cel puțin 13 ani. Reprezentanții săi au admis că uneori userii tineri mint cu privire la data nașterii. Instagram a prins tot mai mare teren în rândul copiilor din România.

Instagram ia o decizie majoră și restricționează mesajele

Actualizările vor folosi inteligența artificială și tehnologii de învățare automată. Totul pentru a se asigura că toți copiii care utilizează Instagram sunt „mai în siguranță”, se mai arată în anunțul companiei.

De asemenea, aplicația va folosi notificări de siguranță. Acestea vor avertiza și tinerii să fie mai precauți în legătură cu interacțiunile lor prin mesaje directe cu persoane adulte necunoscute. În plus, copiii vor fi avertizați cu privire la adulții care „au prezentat comportament suspect” în interacțiunile cu ei prin mesaje directe.

Ce se întâmplă dacă un adult trimite un număr ridicat de cereri de prietenie sau mesaje directe minorilor? Instagram va folosi noul instrument pentru a alerta tinerii și pentru a le oferi opțiunea să pună capăt conversației. Vor putea să îl blocheze, raporteze sau să îl restricționeze utilizatorul adult.

„Există cazuri în care este adecvat ca adulții și tinerii să interacționeze pe Instagram dar este important ca adolescenții să fie protejați față de contactarea nedorită din partea adulților”, a afirmat Larry Magid, președinte al ONN-ului ConnectSafely.

ConnectSafely și un alt ONG au colaborat cu Instagram la redactarea unui ghid pentru părinți, anunțat de asemenea marți. Ghidul îi va ajuta pe aceștia să folosească ultimele instrumente de siguranță și setări de confidențialitate pentru a-și proteja copiii pe platforma social media.

Sursa foto: Pixabay

L-a lovit norocul! Un pensionar a găsit o oală cu monede antice

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre