Interpol, avertisment pentru 194 de țări! Vaccinul anti Covid ar putea fi falsificat

Interpol, avertisment pentru 194 de țări! Vaccinul anti Covid ar putea fi falsificat
Agenția internațională Interpol a avertizat miercuri că rețelele criminale organizate ar putea căuta modalități de a pune în circulație vaccinuri false anti covid. Anunțul vine în momentul în care s-a dezvăluit astăzi că primele camioanele încărcate vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech sunt deja în drum spre Marea Britanie, după ce acesta a fost aprobat de autoritatea medicală britanică.

Interpol, cu sediul central în Franța, a declarat că a emis o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre. Agenția a avertizat țările să se pregătească  pentru că rețelele de crimă organizată ar putea să pună în circulație vaccinuri false Covid-19, atât fizic, cât și online.

Conform secretarului general al Interpol, rețelele de crimă organizata ar putea viza publicul credul, punând la vânzare prin intermediul site-urilor online remedii false care s-ar putea dovedi fatale, dar și vaccinuri contrafăcute: „Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare. Rețelele criminale vor viza, de asemenea, membrii publicului prin intermediul site-urilor web false și a remediilor false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea și chiar pentru viața lor”, a declarat Juergen Stock. 

Țepe în vreme de pandemie

De la începutul pandemiei de coronavirus, răufăcătorii au încercat constant să valorifice situația înșelând publicul. Astfel, în timp ce unii escroci s-au oferit să facă cumpărături sau să achiziționeze rețete pentru oameni, după care au luat banii și nu s-au mai întors, alții au intrat în casele cetățenilor promitandu-le servicii de curățenie pentru a opri răspândirea coronavirusului. 

Printre înșelăciuni s-au numărat și vânzarea de teste false covid, dar și alte infracțiuni. 

Organizația Interpol a găsit până acum aproape 3.000 de site-uri web care aveau legătură cu farmacii suspectate că vând medicamente contrafăcute sau echipamente ilegale. 

Nicolas Cage are sânge românesc în familie. Actorul a fost de câteva ori în România

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp