Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă. Acesta oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19. În acest context, autoritatea de reglementare britanică MHRA a transmis public că vaccinul este sigur, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată.
Conform aceleiași autorități, Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de britanici, iar primele doze, aproximativ 10 milioane vor sosi în această țară în zilele următoare.
Financial Times a scris duminică, citând surse informate, că primele imunizări cu produsul BioNTech/Pfizer vor începe pe 7 decembrie. Sâmbătă, premierul Boris Johnson la numit pe Nadhim Zahawi, secretar de stat pentru mediul de afaceri, drept responsabil pentru vaccinarea contra noului coroanvirus.
„Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Produse Medicale (MHRA) de aprobare a utilizării vaccinului Pfizer / BioNTech pentru Covid-19”, a anunțat, miercuri, executivul britanic. „Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit săptămâna viitoare”, a mai precizat guvernul. Anunțul vine după ce Marea Britanie a anunțat încă din data de 20 noiembrie că a cerut în mod oficial propriei agenții pentru medicamente (MHRA), să evalueze vaccinul Pfizer-BioNTech.
Vaccinul a fost realizat în 10 luni
Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este primul care a trecut de la concept la realitate. Mai exact, arată specialiștii, a avut nevoie de numai 10 luni de studiu și experimente, în contextul în care, de obicei, crearea și lansarea unui nou vaccin poate dura și până la 10 ani.
Totuși, experții britanici, au avertizat că și după ce vaccinarea va începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea în continuare a bolii.
Amintim că marți, Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul Pfizer/BioNTech este în curs de avizare la nivel european și va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie.
Sursa foto: Instagram
Blestemul clanului Duduianu, Interlopii din România jelesc. Tată și fiu morți în același mod
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook