Învățați cum trebuie să spălați geaca cu puf fără să o stricați

Învățați cum trebuie să spălați geaca cu puf fără să o stricați
Vă învățăm ce pași trebuie să respecțați ca să spălați așa cum trebuie geaca cu puf așa cum scrie la carte pentru a nu o strica.

Se apropie timpul rece și geaca cu pene va fi scoasă la purtare. Înainte de toate însă, aceasta va trebui reîmprospătată. Iată cele mai bune soluții.

Vine iarna. Cum trebuie să spălați geaca cu puf ca să nu aveți probleme

Primul pas care trebuie făcut când vreți să spălați geaca cu puf este să închideți fermoarul și să o întorceți pe dos. De asemenea, trebuie să știți că aceasta se introduce singură în mașina de spălat, niciodată alături de alte haine.

Folosiți doar detergent pentru spălarea hainelor delicate

Aveți grijă să nu utilizați niciodată detergenți obișnuiți, ci unul pentru spălarea hainelor delicate. Se va folosi un program delicat, cu temperatură joasă. Nu uitați să dați clătire suplimentară pentru că e important să nu rămână nici o urmă, cât de mică, de detergent. E indicat să fie folosit programul special pentru lână. Dacă mașina de spălat nu are așa ceva, atunci folosiți spălarea la temperatură medie.

Optați pentru mingi speciale

Pentru ca puful să nu se strângă, achiziționați mingii speciale, astfel umplutura va fi distribuită uniform. Nu puneți niciodată geaca la uscat lângă anumite surse de căldură. Se va lăsa în aer curat. Nu forțați geaca să se usuce, pentru că riscați să o stricați. Asta înseamnă că nu trebuie să o stoarceți.

Specialiștii recomandă să curățați geaca în funcție de cât de mult timp o folosiți. În general, se recomandă să faceți acest lucru de două ori pe an. În caz contrar, veți constata că se va uza aspectul pufos.

Nu folosiți balsam

Dacă însă geaca are doar o pată, nu trebuie să o spălați la mașină. Luați puțin detergent cu apă și frecați cu ajutorul unui burete. Nu folosiți niciodată balsam sau înălbitor și nu spălați niciodată chimic geaca cu puf. În extrasezon, se recomandă să țineți geaca pe un umeraș, în dulap.

Sursă foto: retete-usoare