Învațați să râdeți cu gura până la urechi. Depresia, stresul și stările negative dispar

Învațați să râdeți cu gura până la urechi. Depresia, stresul și stările negative dispar
Râsul și simțul umorului fac viața mai frumoasă. Cum atât mai mult că trecem printr-o perioadă cu restricții, cu griji și cu mai puțină socializare. Oamenii de știință au dovedit că râsul îmbunătățește sănătatea generală și sănătatea anumitor organe.

Învațați să râdeți cu gura până la urechi ori de câte ori se poate. Depresia, stresul și stările negative dispar când ai o stare de voie bună. Vizionați zilnic videoclipuri amuzante, show-uri de divertisment.  Petrece mai mult timp în compania celor mai amuzanți prieteni din grupul tău, cu copiii și cu animalele de companie.

Învațați să râdeți cu gura până la urechi. E bine pentru sănătate

Râsul și voia bună nu ar trebui să lipsească în viața de fiecare zi. Oamenii de știință au dovedit că râsul îmbunătățește sănătatea generală și sănătatea anumitor organe. Veselia și distracția reduce nivelul depresiei și are un efect pozitiv asupra sănătății, scrie sfatulmedicului.ro.

Oamenii de știință turci de la Universitatea Hacettepe au descoperit că rîsul are un efect pozitiv asupra sănătății pacienților vîrstnici și grav bolnavi. Practica râsului de grup îmbunătățesc funcțiile fizice și psihice, foarte important mai ales la persoanele în vîrstă, transmite mir24.tv.

Expertul Kira Glinka, a declarat că rîsul are un efect benefic asupra vaselor sangvine și organelor respiratorii. Prin râs, se îmbunătățește alimentarea cu sânge a organelor și țesuturilor.

„Cînd râdem, respirația noastră se accelerează, inspirația se prelungește și devine mai profundă, iar expirația este mai scurtă. Respirația frecventă și profundă ajută la îndepărtarea mucusului din bronhii. Prin urmare, omul care râde poate începe să tușească. Se accelerează de cîteva ori schimbul de gaze „, a explicat expertul.

Râsul, bun pentru minte și corp

Hipertensiunea este o afecțiune cardiacă periculoasă, care crește riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Oamenii de știință au făcut însă numeroase studii care au arătat că pacienții cu hipertensiune care râd foarte des înregistrează o scădere a tensiunii arteriale.

Anxietatea și tulburările asociate pot fi ameliorate prin râs. Simțul umorului este de mare ajutor. Râzi mai mult, faci față mai ușor. După o porție zdravănă de râs te simți dintr-o dată foarte relaxat și destins. În timpul râsului, ne eliberăm de toate emoțiile negative și de toate gândurile negre.

Râsul stimulează eliberarea de hormoni ai fericirii, precum serotonina și endorfinele. O porție zdravănă de râs crește și numărul de celule care produc anticorpi, ceea ce înseamnă că râsul ne menține sănătoși.

Râsul te poate ajuta să arzi caloriile. Potrivit specialiștilor, dacă râzi 10-15 minute pe zi, poți să arzi până la 40 de calorii.