Lapte de aur: băutura care combate răcelile, migrenele și depresia

Lapte de aur: băutura care combate răcelile, migrenele și depresia
Iată o băutură fierbinte și condimentată, care conține ingrediente care va ajută să luptați cu răceală, cu o migrenă supărătoare, decongestionează, ajută la ameliorarea durerilor în gât și luptă și cu depresia. Dacă va întrebați ce poate conține o astfel de băutură-minune, răspunsul nu poate fi decât asta: turmeric.

Condiment-minune, turmenicul are atâtea efecte benefice asupra organismului încât aproape că invită la scepticism. A fost  folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională asiatică.

Ce este turmenicul

Turmericul (Curcuma longa ) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf.

Pentru a obține pulberea de turmenic se procesează rădăcinile plantei. Rădăcinile de turmeric sunt fierte și apoi uscate în cuptor. Ulterior sunt măcinate pentru a obține o pudra fină. Condimentul astfel obținut are o culoare galben intens spre auriu și conține o substanță activă numită curcumin. Această substanță este extrasă prin procesarea rădăcinii de turmeric și se regăsește în pudra de turmeric în concentrație de 2,5% până la 4%.

Curcuminul are, la rândul sau, anumite proprietăți benefice, motiv pentru care este folosit și în unele suplimente alimentare, în diferite concentrații. În prezent, pudra de turmeric este folosită în India și pentru obținerea vopselelor pentru haine, un exemplu în acest sens fiind robele purtate de călugării budiști. E bine de știut că turmericul este unul dintre ingredientele din amestecul de curry.

Rețeta. Cum preparăm Lapte de aur

Pentru a prepara băutura miraculoasă pe bază de turmenic aveți nevoie de 400 ml lapte, 1 linguriță turmeric pudră, 2 feliuțe de ghimbir proaspăt, 1/4 linguriță piper negru și miere după gust.

Puneți laptele la fiert la foc mic, împreună cu turmericul, ghimbirul și piperul. Așteptați să dea în clocot, luați de pe foc și acoperiți pentru 10 – 15 minute. Adăugați miere după gust și serviți cât mai fierbinte o porție generoasă de Lapte de aur. Piperul este important în rețetă, deoarece, așa cum studiile au  arătat, acesta ajută organismul să prelucreze mai bine turmericul.

Sursa: Ama Nicolae

Visele pe care toată lumea le are la un moment dat. Ce semnifică ele de fapt?