Istoria bogată și scandaloasă a noii case a Prințului William și a lui Kate Middleton. Documentar

Istoria bogată și scandaloasă a noii case a Prințului William și a lui Kate Middleton. Documentar
De câteva zile este cât se poate de oficial: Prințul William și Kate Middleton se mută, Palatul Kensington confirmând fapul că familia ducilor și cei trei copii ai lor se mută la Windsor, Anglia. 

Care ar fi motivul? Sunt mai multe. Cert e că din septembrie, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis se vor înscrie la Lambrook School din Berkshire, la 15 minute cu mașina de noua lor casă, Adelaide Cottage.  O sursă regală de rang înalt a declarat pentru ABC News că Ducele și Ducesa de Cambridge vor să le ofere copiilor lor o educație cât mai normală și doresc intimitatea relativă pe care o oferă suburbia.

Ar fi, de asemenea, mai aproape de Regina Elisabeta II, care s-a mutat recent la Castelul Windsor. Asta nu înseamnă că au părăsit Londra definitiv: se spune că familia Cambridge își păstrează casa (și birourile) la Kensington Palace, precum și casa lor de la țară, Anmer Hall din Norfolk.

Adelaide Cottage este situată pe terenul Windsor Great Park

Proprietatea cu patru dormitoare are o istorie bogată și puțin scandaloasă.  Construită în 1831 de Sir Jeffry Wyatville, cabana a fost inițial o ceainărie pentru regina Adelaide. Un reportaj din ziar la acea vreme a numit-o „ciuful elegant”.  În timpul domniei reginei Victoria, a devenit o pensiune idilică, de lux – o reputație deținută și de casa prințului Harry și a lui Meghan Markle, Frogmore.

„Inițial, Adelaide Cottage a avut un aspect similar și același statut ca și Frogmore House.  Vizitatorii importanți ai Windsor-ului în 1830 descriu în mod regulat vizite la primul, apoi la celălalt refugiu de vară regal”, scrie Jane Roberts în cartea ei din 1997, Royal Landscape: The Gardens and Parks of Windsor.

Este, de asemenea, un exemplu preeminent de arhitectură orné de cabane. Luând numele din franceză pentru „cabana decorată”, mișcarea arhitecturală a fost definită de căsuțe rustice asimetrice intenționat, adesea cu ornamente jucăușe pe acoperiș.

Amantul Prințesei Margaret s-a plâns că Adelaide Cottage era friguroasă

În 1941, Adelaide Cottage a devenit cunoscută ca o casă de grație și favoare – un termen folosit pentru a descrie casele deținute de regina pe care ea le împrumută membrilor sau personalului familiei regale, scrie Vogue.com.  Unul dintre primii ocupanți ai Adelaide Cottage a fost  Peter Townsend – marea dragoste a Prințesei Margaret, care a provocat scandal atunci când relația sa cu prințesa a fost dezvăluită.

Townsend avea sentimente amestecate cu privire la locuirea în casa istorică de gradul II, care la acea vreme avea nevoie de renovare.

„În primăvara anului 1945, cu al doilea copil pe drum, regele ne-a propus să ne mutăm locuința într-o casă mică „de grație și favoare”, Adelaide Cottage, în parcul Castelului Windsor”, a scris Townsend în  memoriile sale, „Timp și șansă”.

„A fost un gest generos pentru care m-am simțit profund recunoscător, în ciuda facilităților limitate ale Casei.”

El a descris casa drept o „cutie cu gheață” iarna, deoarece avea doar două calorifere: „În salon, înconjurat de ferestre franceze, era uneori necesar să mă înfășor într-un pardesiu și o eșarfă”, a scris Townsend. Totuși, vara, își amintește el, a fost „încântător”.  A locuit acolo până în 1952.

Cum a fost modernizată cabana

Adelaide Cottage a fost cu siguranță modernizată încă de pe vremea reginei Victoria și a lui Peter Townsend.  Roberts a constatat că, atunci când ocupantul cabanei Adelaide a cerut încălzire centrală la mijlocul anilor 1940 pentru tânăra sa familie, a primit răspuns de la Office of Works că „era imposibil să ne gândim la astfel de lucrări în prezent, în timp ce toate eforturile noastre sunt direcționate către repararea daunelor provocate de bombe în Londra”.

Adelaide a primit mai multe îmbunătățiri în 1955, după ce Townsend s-a mutat, iar munca a continuat de-a lungul deceniilor.  De exemplu, Roberts constată că „mulți ani (până în 1963) o cascadă a coborât dealul printr-o stâncă din spatele casei;  a fost îndepărtată în încercarea de a reduce condițiile de umezeală din interior”.

Mai multe lucrări au fost efectuate în anii 1990, iar în 2015 se spune că proprietatea a suferit o renovare amplă. Dar cabana continuă să păstreze  mobila inițială, cea despre care, o publicație din 1831 o numea mobilier „castly elegant”.

Locația are șapte intrări și ieșiri cu porți de acces la Castelul Windsor, astfel încât familia poate intra și ieși în relativă intimitate.

Detaliile scandaloase de la Adelaide Cottage

Noua casă a familiei Cambridge din secolul al XIX-lea este clasificată în clasa a II-a de monumente și e situată lângă Castelul Windsor, pe domeniul regal de 655 de acri. Reconstruită în 1831, noua reședință a soților Cambridge se află la doar o scurtă plimbare de Capela St George și de Castelul Windsor.

Casa cu patru dormitoare are într-adevăr o istorie bogată și plină de culoare la care să se bazeze. După cel de-al Doilea Război Mondial, a fost gazda unui scandal regal major, atunci când l-a găzduit pe căpitanul Peter Townsend, pilotul elegant al RAF și cavalerul regelui George al VI-lea, care a devenit mai târziu amantul divorțat al prințesei Margaret.

Relația lor a fost condamnată de Legea privind căsătoriile regale, care prevedea că niciun membru al familiei regale nu avea voie să se căsătorească cu o persoană divorțată cât timp fostul partener era încă în viață.

Sursa foto: Instagram