A fost găsit într-o groapă de pietre prețioase. După ce a fost verificat, gemologii au dat verdictul. Este cel mai mare safir albastru corindon natural din lume.
A fost descoperit cel mai mare safir albastru corindon natural din lume. Cântărește 310 kilograme
Au trecut trei luni de când Sri Lanka se laudă cu o adevărată comoară: cel mai mare safir albastru corindon natural din lume, care cântărește 310 kilograme. Potrivit informațiilor oferite de Reuters, acesta a fost descoperit într-o groapă de pietre prețioase, apoi studiat de gemologii locali. Până în prezent însă, organizațiile internaționale nu au certificat incredibila piatră prețioasă.
Călugării au înălțat rugăciuni
După faimoasa descoperire, safirul a fost dus la locuința unuia dintre proprietarii de gropi de pietre prețioase din Horana, la 65 de kilometri sud de Colombo. Interesant este faptul că, înainte de a fi dezvelit, un grup de călugări budiști au scandat binecuvântări.
Safirul a fost descoperit în Ratnapura
Fantastica piatră a fost găsită în Ratnapura, un loc bogat în pietre prețioase. Tot aici a fost găsit de localnici, absolut întâmplător, în spatele unei case, și cel mai mare ciorchine de safire stelate. Din acest moment, Ratnapura, considerată lider mondial în exportul de safire și alte nestemate, poartă denumirea de capitala pietrelor prețioase.
Piatra va fi scoasă la vânzare anul viitor
Potrivit președintelui Autorității Pietrelor Prețioase din Sri Lanka, piatra care a fost numită Regina Asiei, va fi vândută anul viitor. S-a luat hotărârea ca nestemata să fie înstrăinată, pentru a aduce resurse financiare în arhipelag. „Această nestemată cântărind peste 310 kilograme, este o descoperire rară.
Preconizăm să o scoatem la licitaţie la Dubai, pe 20 ianuarie”, a mărturisit EFE, preşedintele Autorităţii Pietrelor Preţioase din Sri Lanka, Tilak Weerasinghe. Tot în Sri Lanka a fost descoperit în 2016, un alt safir, de 1.400 karate, estimat la 90 de milioane de euro. Recordul a fost acum bătut.
Sursă foto: AFP
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook