Simona Ionescu / Redactor Șef

A intrat la Medicină cu 10.00. A făcut meditații online

A intrat la Medicină cu 10.00. A făcut meditații online
S-au plâns părinții, elevii și profesorii. Cursurile online au făcut pe mulți să creadă că va fi un an școlar ratat. Însă, doi profesori dedicați au făcut meditații gratuite online, cu elevii care doreau să învețe. O fată de 18 ani a intrat la Medicină cu o teză de 10.00.

Pandemia ne-a schimbat tuturor viața. Unii s-au adaptat, alții s-au văitat. Cei mai mulți critici au fost părinți și bunici ai elevilor. Cursurile online li s-au părut complicate, chiar și profesorilor. Iată că la Iași, sunt doi profesori care au meditat gratuit elevi care doreau să fie admiși la Medicină. O tânără de 18 ani, dintr-o comună din județul Iași, a învățat cu cei doi profesori și a intrat la facultate cu nota maximă.

Teodora Agavriloaie, o tânără de 18 ani, a luat nota maximă la teza de admitere la Medicină

Teza la Medicină cu 10.00 ”curat”

O poveste emoționantă. Teodora Agavriloaie, o tânără de 18 ani, a ajuns o vedetă locală după ce s-au afișat rezultatele de la admiterea de la Facultatea de Medicină Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.

Fata dintr-o comună cu circa 6.000 de locuitori, dintr-o familie cu posibilități finaciare limitate, a fost cap de listă. Și nu oricum, ci cu o teză de nota 10.00. A visat să ajungă medic încă din clasa a VII-a. I se pare că aceasta este cea mai frumoasă profesie din lume: să salvezi vieți. A făcut meditații online cu doi profesori dedicate profesiei lor.

„Nu mi-aș fi permis să plătesc pregătirea și cu siguranță a fost o oportunitate extraordinară pentru mine. M-am bucurat enorm. Îmi doresc să devin medic de când eram în clasa a VII-a, pentru că vreau să ajut oamenii. Vreau să pot oferi și eu la rândul meu măcar o mică parte din ceea ce am primit. Nu cred că există o meserie mai frumoasă decât aceasta. Să fii în slujba oamenilor, să salvezi o viață și să ai pacienți care se pot baza pe tine”, a declarat Teodora, potrivit europalibera.org.

Teodora Agraviloaie, cap de listă la admiterea la Medicină

Teodora Agraviloaie a absolvit Colegiul Național din Iași, cu media 9,98 la examenul de Bacalaureat.

„Am fost înzestrată cu capacitatea și cu puterea de a învăța. Dacă tot mi-a dat Dumnezeu mintea asta, am zis să o valorific cum trebuie și să reușesc ceva mare. Nici nu știu în ce mă arunc, știu că va fi greu. Abia acum începe, însă îmi doresc foarte mult să termin facultatea cu brio și să devin medic. Voi fi primul medic din familia mea”, a arătat studenta.

La specializarea Medicină, unde a fost admisă și Teodora Agavriloaie, ultima media de admitere la buget a fost 8,72 (304 admiși) , în timp ce la taxă a fost 8,19 (188 de admiși). Teodora a avut 10 la examenul UMF și 9,98 media admitere (examenul a contat 90% la medie).

Teodora Agavriloaie s-a pregătit gratuit cu profesorii Nița și Mircea Nedea, doi dascăli din Iași

Profesorii care meditează gratuit elevii

Teodora Agavriloaie s-a pregătit cu profesorii Nița și Mircea Nedea, doi dascăli din Iași. Aceștia au derulat un program voluntar de pregătire a elevilor care vor să devină medici, în ultimii 10 ani. Pentru a fi admiși pe lista celor meditați gratuit, elevii trebuie să provină din familii cu venituri medii pe membru de famile între 400 și 600 de lei.

Soţii Nedea a pregătit până acum 274 de copii din Iași sau din alte județe ale Moldovei. 132 dintre aceștia au reușit să intre la Medicină. Unii dintre ei sunt deja medici sau asistenți.

Soţii Nedea, profesori de biologie, şi-ar fi dorit să ajungă medici în tinereţe, dar nu au avut resursele financiare. Au hotărât acum 10 ani să înfiinţeze proiectul SAP-ed, adică „Studii Aprofundate pentru elevii defavorizaţi“.

Povestea celor doi este similară cu a Teodorei. Și-au dorit să evină medici, dar nu își permiteau, scrie ziaruldeiasi.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre