A petrecut aproape 800 de zile în cartierul său general numit Bârlogul Lupului. Mai multe femei gustau tot ce urma să mănânce Adolf Hitler.
Adolf Hitler a avut o armată de degustători de alimente
A trăit permanent cu teama că va fi otrăvit, de aceea avea 15 persoane tinere lângă el, care permanent gustau orice preparat culinar ce urma să fie mâncat de Adolf Hitler. Nimeni nu bănuit vreodată așa ceva până în anul 2012. Atunci, una dintre femeile care s-au îngrijit ca Hitler să nu moară otrăvit, a povestit totul.
„Știam de toate acele zvonuri conform cărora mâncarea putea fi otrăvită și tocmai de aceea nu ne-am putut bucura niciodată de ceea ce mâncam. În fiecare zi ne temeam că va fi ultima noastră masă”, a povestit femeia, pe nume Margot Wolk.
Cum a ajuns Margot în Bârlogul Lupului
Margot Wolk a fost în perioada războiului secretară, iar soțul ei s-a alăturat armatei germane în anul 1939. După doi ani în care a fost plecat pe front, ea nu a mai primit nici un semn de la bărbat și a crezut că a murit. Ulterior apartamentul lor a fost distrus de un bombardament și a fugit în Polonia ca să trăiască alături de socri. Din nefericire, această casă se afla în apropiere de Bârlogul Lupului și aceasta a fost luată de SS să guste din mâncarea lui Hitler.
Se aștepta o oră să vadă dacă fetele vor muri sau nu
Femeia povestește că zilnic era luată de o mașină de naziști și alături de alte 14 fete, gustau preparatele culinare ce erau aduse lui Hitler. Apoi se aștepta o oră ca să vadă dacă erau otrăvite sau nu. Margot a trecut prin această nenorocire timp de doi ani și jumătate, dar niciodată nu l-a văzut pe Adolf.
Luată ca ostatic de sovietici
După ce Hitler a fugit în Germania, Margot a fost prinsă de armata sovietică și luată ca ostatic. După două săptămâni de chinuri groaznice, femeia a fost ajutată să scape de un ofițer britanic. Din acel moment, viața ei s-a schimbat. În anul 1946 și-a reîntâlnit soțul, care supraviețuise războiului și au trăit fericiți până în anul 1980 când acesta a trecut la dreapta Domnului.
Sursă foto: omofon, sport.ro, incredibilia
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook