Așa cum ne-a obișnuit, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, este foarte receptiv la noutățile din piață și pregătește rețete de sezon, și a gătit o delicioasă rețetă de mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi, simplă și rapidă.

Mâncare scăzută de fasole galbenă – Ingrediente

1 kg păstăi de fasole galbenă

1 kg roșii

2 căței de usturoi zdrobiți

2 buc. ceapă nouă

1 căpățână de usturoi nou

2-3 linguri ulei de măsline

500 gr carne de pui

sare și piper

1 ardei gras, verde

1 legătură de mărar verde

Mod de preparare

Mai întâi se curăță capetele de la păstăile de fasole galbenă, dar doar vârfurile ascuțite, pentru a nu face risipă, după cum ne sfătuiește Vlăduț. Apoi se spală păstăile și se rup în bucăți de aproximativ 2 cm lungime. Roșiile se opăresc în apă clocotită cu puțină sare, apoi se lasă să se tempereze ușor și se decojesc. Se toacă în cuburi și se pun la fiert cu o lingură de ulei de măsline și doi căței de usturoi zdrobiți. Se lasă sosul de roșii să fiarbă până se reduce consistent, apoi se adaugă păstăile de fasole galbenă.

Într-o tigaie se călește ceapa nouă, curățată și tocată mărunt, în 1-2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă și cățeii de usturoi de la o căpățână, întregi, doar curățați. Se amestecă bine ingredintele până când ceapa începe să se pătrundă ușor și să devină translucidă. Apoi se adaugă peste sosul de roșii cu păstăi de fasole galbenă din celălalt vas. Spre final de fierbere se mai adaugă un ardei gras, verde, tocat în cuburi și mărarul verde, de asemenea, tocat.

Delicioasa mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi se asezonează cu sare și piper, după gust. Separat se prepară friptură din carne de pui pentru cei care doresc să servească mâncarea cu carne. Însă este perfectă și simplă, cu 2-3 felii de pâine prăjită.

Sursa: Chefi la cuțite

Gazpacho cu fructe de mare

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp