În salata de fasole galbenă cu usturoi puteți pune iaurt rece și iese o minunăție de gustare în zilele călduroase. Avem nevoie de câteva ingredient și nici nu este nevoie de experiență în bucutărie.

Salată de fasole galbenă cu usturoi. Rețeta

Salata de fasole galbenă se face repede. Este gustoasă și se face simplu. De fapt, este bună cu orice fel de fasole păstăi, verde sau galbenă. Poate fi o gustare, dar și alături de aproape orice friptură sau pește fiind. Este ideală și în zilele de post.

Ingrediente

  • 500 gr. fasole galbenă păstăi
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet
  • ½  legătură de mărar (cel închis la culoare)
  • ½ linguriță sare (după gust).

Mod de preparare

  • Fasolea galbenă proaspătă se spală și se îndepărtează codițele și ”ațele”. Apoi se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 15 sau 20 de minute.
  • Pregătiți un mujdei din 2-3 căței de usturoi. Pisați bine usturoiul cu puțină sare într-un mojar, adăugați treptat 2-3 linguri de ulei de măsline amestecând constant . La final puneți 1 linguriță de oțet și omogenizați bine.
  • Tocați mărarul și scurgeți bine păstăile din apă fiebinte, apoi combinați-le cu mujdeiul. Potriviți gustul de sare și de oțet. Uneori mai merge și puțin de ulei de măsline. Echilibrați gustul după cum vă place.
  • Puteți pune și maioneză sau cu mujdei de usturoi cu iaurt . Sau, în loc de mărar puteți pune pătrunjel dacă vă place mai mult. Este și mai gustoasă rece, dacă o lăsăți câteva ore la frigider să se întrepătrundă aromele.

Salată de fasole boabe. Rețeta bunicii

Salată de ceapă roșie cu miere. Rețetă simplă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp