Gazpacho cu fructe de mare

Gazpacho cu fructe de mare
Rețeta zilei adaptează tradiționala supă rece spaniolă gazpacho și, în combinație cu fructele de mare, ofera un preparat inedit, ușor de făcut și perfect de savurat in aceste zile toride.

Pentru a prepara Gazpacho cu fructe de mare aveți nevoie, ca să fie totul simplu, de fructe de mare deja gătite. Le puteți cumpăra ca atare de la magazin.

Ce este Gaƶpacho

Gazpacho sau Gaspacho, numită și gazpacho andaluz, este o supă rece făcută din legume crude, amestecate. A luat naștere în regiunile sudice ale peninsulei Iberice și s-a răspândit în alte zone. Gazpacho este apoi consumat pe scară largă în Spania și Portugalia, în special în timpul verilor fierbinți, deoarece este răcoritor și răcoros.

Gazpacho poate fi servit singur sau cu garnituri, cum ar fi ouă fierte, șuncă mărunțită (în soiul salmorejo din Córdoba), migdale mărunțite, chimen zdrobit cu mentă, segmente portocalii, ardei capace verde tocat mărunt, ceapă, roșie sau castravete.  Gazpacho poate fi servit ca platou, fel principal sau tapa.

Ingrediente pentru rețeta Gazpacho cu fructe de mare (4 portii)

100 grame de creveți gătiți;

100 grame midii gătite;

100 grame de castraveți fără coajă;

un ardei gras;

o roșie medie;

50 ml suc de lămâie;

jumătate de ceapă;

3 linguri de pătrunjel tocat mărunt;

două linguri ulei de măsline;

3 căni de sos tomat;

3 căței de usturoi;

doi ardei iuți verzi;

sare, piper.

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și usturoiul și lăsați-le să stea așa 5 minute. Puneți creveții gătiți și midiile în zeama de lămâie. Tăiați ardeiul în cubulețe, castravetele la fel, tocați mărunt ardeiul iute verde, curățați roșia de semințe și tăiați-o tot în cubulețe – apoi amestecați toate aceste ingrediente, alături de ceapă și de usturoi.

Adăugați sucul de roșii, creveții și midiile marinate în zama de lămâie, amestecați bine și lăsați supa gazpacho să stea o oră, pentru a se infuza de arome.

Sursa: Chefi la cuțite

O vedetă trans a făcut istorie la premiile Emmy

Recomandarile noastre