Simona Ionescu / Redactor Șef

Alimentele preferate ale președintelui SUA. Ce meniuri se serveau la Casa Albă

Alimentele preferate ale președintelui SUA. Ce meniuri se serveau la Casa Albă
Dintotdeauna, lumea a vrut să știe ce se află în farfuriile președinților Americii. Richard Nixon prefera preparate sănătoase, dar avea și gusturi un pic ciudate.

S-a aflat care au fost gustările și obiceiurile alimentare ale fostului președinte Richard Nixon. Ce nu lipsea niciodată de la Casa Albă.

Brânză de vaci cu ketchup

Nixon, californian prin naștere, a ales de timpuriu alimentele sănătoase. La prânz, el prefera brânza de vaci și iaurtul proaspăt, iar legenda spune că ultima sa masă în calitate de președinte a fost o porție de cremă închegată cu ananas. Pe de altă parte, niciodată nu refuza o porție de roșii cu ketchup pe deasupra.

De asemenea, la cină Nixon se spune că obișnuia să mănânce chifteluțe din carne. Există chiar și o rețetă de familie de la soția sa, Pat, care obișnuia să le prepare folosind jumătate carne de vită și jumătate de porc.

Salată picantă cu pepperoni

Grapefruit la cuptor, printre deserturile preferate ale lui Richard Nixon

Conform „White House Family Cookbook” (Cartea de bucate a familiei de la Casa Albă)„ (1987), salata picantă cu pepperoni era, de asemenea, favorită de Nixon pentru prânz. Salatele în general, făcute cu produse proaspete, în special din California și Florida, erau un mare succes pentru întreaga familie Nixon. Potrivit relatărilor, Nixon era bucuros dacă, după o masă gustoasă, primea și o porție binemeritată de înghețată.

Grapefruit la cuptor

Aparent un alt favorit al familiei Nixon, grapefruit-ul la cuptor a fost un alt desert care a pus în evidență apetitul fostului președinte al Americii pentru fructe proaspete. Iar dacă pe deasupra acest fel de mâncare era servit cu un strat de zahăr brun, atunci Nixon era pe deplin satisfăcut.

Deși majoritatea președinților Americii se spune că preferă vinul franțuzesc fin, în perioada lui Nixon, Casa Albă ar fi fost instruită să cumpere și să servească oaspeților vinuri ieftine, cu un prosop înfășurat în jurul etichetei. Asta în timp ce Nixon a acaparat toate Bordeaux-urile pentru el.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre