Simona Ionescu / Redactor Șef

Cazul Elodia în variantă italiană. Femeia dispărută în condiții misterioase e tot româncă

Cazul Elodia în variantă italiană. Femeia dispărută în condiții misterioase e tot româncă
O tânără din România, fostă campioană la tir, este de negăsit de peste un an. Se presupune că a fost ucisă, suspect e iubitul, dar polițiștii italieni n-au găsit cadavrul femeii. Cazul Andreei seamănă în multe puncte cu dispariția Elodiei.

Presa din Italia a prezentat mai multe știri despre ciudata dispariție a tinerei românce, Andreea Rabciuc după o ceartă cu iubitul. Ancheta durează de peste un an, din când în când mai apar elemente noi, dar care n-au reușit să conducă nici până acum la găsirea femeii sau punerea sub acuzare a bărbatului cu care petrecuse ultimele ore până să dispară. Familia e disperată.

Acum, anchetatorii au primit termen în luna octombrie pentru finalizarea dosarului. Este foarte curios și faptul că nici până acum polițiștii nu au rezultatele de laborator pentru probele ridicate, nici măcar cele de sânge, găsite pe haina suspectului.

Iubitul suspect i-a luat Andreei telefonul, iar pe haină avea sânge

Italianul Simone Gresti susține că nu are nicio legătură cu dispariția și că nu era prima dată când Andreea a plecat fără să spună nimic.

Recent, el a devenit și mai suspect, deoarece anchetatorii au stabilit că i-a luat telefonul Andreei, după ce aceasta și-a anunțat tatăl că s-au certat, și a refuzat să i-l returneze. Astfel, tânăra nu a putut fi contactată în acea noapte sau localizată după semnalul transmis de aparat atunci când s-au declanșat căutările.

Andreea Rabciuc a fost campioană națională la tir în România. Este căutată de peste un an

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe geaca iubitului italian al Andreei Rabciuc, dar și alte urme suspecte lângă cabana unde cei doi au fost prezenți în 12 martie 2022 la o petrecere, împreună cu un alt cuplu. S-au efectuat cercetări în zona din mediul rural Montecarotto (Marche) atât în interiorul cât și în jurul casei de unde a dispărut fără urmă românca Andreea Rabciuc, în vârstă de 27 de ani.

Carabinierii RIS (Departamentul de Investigații Științifice) au ridicat pentru expertize mașina, telefonul și hainele italianului cu care a fost îmbrăcat în acea noapte de petrecere.

Andreea locuia în orășelul Jesi. I-a fost cercetată casa, s-au ridicat probe și de acolo, dar misterul persistă pentru că nu a fost descoperit nimic concludent, care să conducă la aflarea adevărului.

Momentul dispariței fetei

În noaptea de 11 spre 12 martie, Andreea Rabciuc, a mers împreună cu Simone Gresti, despre care se spune că era iubitul ei, la o petrecere desfășurată la marginea unui sat, într-o casă izolată. Acolo era amplasată și o rulotă, despre care polițiștii spun că atât aceasta cât și casa erau folosite pentru petreceri private.

Andreea, Simone și încă un cuplu au petrecut acolo în noaptea de 11 spre 12 martie.

Casa din Montecarotto (Ancona) de unde a dispărut Andreea. Foto Simona Marini YXM

Simone Gresti, partenerul tinerei, are 43 de ani și este transportator. Între el și Andreea a izbucnit o ceartă, iar fata a plecat singură de la petrecere, în zorii zilei. Pe jos. Italianul a declarat că Andreea i-a lăsat telefonul, dar acesta a predat aparatul poliției abia la două zile după dispariția ei.

Primele declarații ale martorilor au arătat că, în cursul serii, tânăra de 27 de ani și iubitul ei Simone s-au certat constant, până când fata a plecat, în jurul orei 6:30. Înainte, Simone i-ar fi luat telefonul din mâini. Acesta a spus că s-a supărat pentru că în cursul serii Andreea i-ar fi trimis mesaje fostului ei iubit. De atunci nimeni nu mai știe nimic de Andreea Rabciuc.

Elementele ciudate ale dispariției Andreei Rabciuc

De la ferma agricolă unde a avut loc petrecerea și până la Jesi, unde locuia Andreea, sunt aproximativ 10 km printre terenuri agricole parțial cultivate. Simone a declarat că a ieșit și el din casa respectivă la numai 20 de minute după Andreea, și a plecat spre Jesi, dar pe stradă nu a văzut-o pe iubita sa. Din păcate, camerele de luat vederi din singura zonă de serviciu de pe acea porțiune de drum nu au funcționat în ziua de 12 martie 2022.

În viața Andreei se pare că erau doi bărbați: actualul iubit, Simone Gresti, și fostul prieten, Daniel. Iar Simone și-a manifestat public gelozia.

Probele găsite în telefoane și pe Facebook

În telefonul româncei au fost descoperite mesaje către fostul prieten, în care îi scria că ar vrea să se întoarcă la el, și îi spunea că va veni la el a doua zi după petrecere, lucru care nu s-a mai întâmplat, deoarece tânăra a dispărut între timp.

Polițiștii au descoperit că, doar cu câteva zile înainte de dispariția fetei, Simone postase pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa Andreei, în care o făcea pe aceasta ipocrită și mincinoasă. Mesajul se termina în limba română cu ”La revedere pentru totdeauna”.

Din păcate aceste sunt doar indicii serioase, dar nu probe clare, care să-l trimită pe italian în pușcărie în lipsa cadavrului tinerei.

Iubitul: „Andreea este vie și se ascunde”

Povestea pe care o susține italianul Simone Gresti seamănă cu cea a lui Cristian Cioacă din celebrul Caz Elodia.

Anchetat de carabinieri, șoferul neagă că ar mai şti ceva de fosta campioantă la TIR. Susține că nu s-a gândit să reclame el dispariţia iubitei din cauză că românca obişnuia să mai dispară cu zilele.

Pentru ca situația să fie și mai plină de mister, la un moment dat unul dintre profilurile de socializare ale fetei a început să fie activ.

Simone Gresti a spus că Andreea „este vie și se ascunde și că folosește unele profiluri pe rețelele de socializare.”

Ultima informație din ancheta Poliției

Anchetatorii iau în considerare, varianta ca tânăra să fi fost răpită şi ucisă, mai ales că șoferul singurului autobuz care a circulat în acea dimineaţă la Montecarotto a declarat că nu a văzut-o printre pasageri.

„N-am observat nimic diferit, iar dacă s-ar fi urcat în autobuz cu siguranţă aş fi văzut-o. Deci pot exclude această posibilitate”, a spus şoferul.

Așadar, misterul persistă în dispariția fostei campioane la tir, Andreea Rabciuc.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre